• Головна
  • Світ
  • Росія ухвалила жорстке рішення щодо десятків дипломатів з Німеччини

Росія ухвалила жорстке рішення щодо десятків дипломатів з Німеччини

Росія ухвалила жорстке рішення щодо десятків дипломатів з Німеччини

Персонами нон грата стали 40 співробітників німецьких дипломатичних установ у Росії

Москва заявила, що висилає 40 німецьких дипломатів у відповідь на «недружнє рішення» Берліна вислати російських дипломатів через конфлікт в Україні.

Міністерство закордонних справ Росії в понеділок повідомило, що викликало посла Німеччини в Москві та вручило йому ноту про оголошення персонами нон грата 40 співробітників німецьких дипломатичних установ у Росії в рамках симетричної відповіді, передає AlJazeera.

Главі дипломатичного представництва Німеччини в Москві було висловлено рішучий протест у зв'язку з відверто недружнім рішенням уряду Німеччини видворити російських дипломатів, повідомили в міністерстві.

Загалом рішення міністерства, ймовірно, стосуватиметься понад 100 німців, родичі дипломатів також будуть змушені покинути країну.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що цей крок був «очікуваним», але «жодним чином не виправданий».

Вона сказала, що 40 російських дипломатів, висланих раніше Берліном, «не служили дипломатії жодного дня», а вислані Росією «не зробили нічого поганого».

Раніше в квітні Німеччина заявила, що висилає «значну кількість» російських дипломатів на тлі подібних кроків інших європейських держав щодо України.

У той час Бербок заявив, що це рішення було ухвалено у відповідь на «неймовірну жорстокість» російських військ під час вторгнення до України.

Вона також назвала російських вигнанців шпигунами, які «щодня працювали тут, у Німеччині, проти нашої свободи, проти згуртованості нашого суспільства», і додала, що їхня робота є «загрозою для тих, хто шукає захисту в нашій країні».

У російському МЗС назвали слова Бербок "неприйнятними".

Нагадаємо, раніше Норвегія прийняла рішення вислати 15 російських дипломатів. За даними МЗС Норвегії, вони виявилися агентами розвідки, які працювали під прикриттям.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності