• Головна
  • Світ
  • «Трансатлантична бульбашка»: глава МЗС Угорщини обурливо висловився про НАТО на тлі мапи «великої Угорщини»

«Трансатлантична бульбашка»: глава МЗС Угорщини обурливо висловився про НАТО на тлі мапи «великої Угорщини»

«Трансатлантична бульбашка»: глава МЗС Угорщини обурливо висловився про НАТО на тлі мапи «великої Угорщини»

На цій мапі була зображена Угорщина у кордонах кінця Першої світової війни, більшість з тих територій зараз належить іншим країнам

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час свого виступу на заході правлячої партії Фідес назвав НАТО «трансатлантичною бульбашкою».

Про це пише DeepState.

Крім того, на цьому заході очільник МЗС виступав на фоні провокативної мапи «великої Угорщини» - у кордонах кінця Першої світової війни. Натомість зараз частина цих земель входить до сучасних Австрії, Словаччини, Румунії, Хорватії, Сербії та України.

«Голова угорського МЗС виступив на заході правлячої партії Фідес, лозунгом якого був «мир та безпека». Про які саме мир йде мова можна побачити на мапі, перед якою виступали спікери», - зауважили у DeepState.

Водночас на цей виступ вже відреагував румунський євродепутат Влад Георге.

«Угорщина – країна-член ЄС – підриває суверенітет Румунії, іншої країни-члена ЄС… Це огидно й обурливо», – наголосив румунський політик.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну «економічно неіснуючою країною». Таким чином, він фактично слово в слово процитував антиукраїнські тези експрезидента РФ Дмітрія Медведєва.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності