• Головна
  • Світ
  • У США оголосили перший вирок у справі про вбивство українки на змінальному майданчику

У США оголосили перший вирок у справі про вбивство українки на змінальному майданчику

У США оголосили перший вирок у справі про вбивство українки на змінальному майданчику

Засудженому присудили шість місяців умовного ув'язнення

Помічник режисера Девід Холлс став першим засудженим у справі про ненавмисне вбивство актором Алеком Болдвіном оператора Галини Гатчинс під час зйомок вестерну «Іржа» (Rust).

Про це пише видання  Variety.

Його засудили до шести місяців умовного ув'язнення.

Саме 63-річний Девід Холлс дав Алеку Болдвіну пістолет, у якому був один бойовий патрон, назвавши його «холодним» (не зарядженим бойовими патронами на жаргоні кінематографістів).

Помічника режисера визнали винним у небезпечному поводженні зі зброєю. Він також має сплатити штраф — 0 000, пройти курс із безпечного поводження зі зброєю та провести 24 години на громадських роботах.

Девід Холлс раніше вже визнав провину.

Алек Болдвін, який натиснув на гачок і зброяр фільму Ганна Гутьєррес-Рід, яка заряджала пістолет, не визнали провину у ненавмисному вбивстві. Їм загрожує до 18 місяців позбавлення волі. Слухання у їхніх справах розпочнуться у травні.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року на знімальному майданчику фільму «Іржа» в штаті Нью-Мексико Алек Болдвін випадково вистрілив з пістолета, який використовували як реквізит і який виявився зарядженим бойовими патронами.

Тоді загинула операторка фільму Галина Гатчинс (уродженка Києва), а режисер Джоел Соуса отримав поранення. Після цього родина Гатчинс подала до суду на Болдвіна. У Галини залишився 9-річний син.

Нагадаємо, у лютому на Берлінському міжнародному кінофестивалі відбулася прем’єра фільму американського режисера, актора та співзасновника міжнародної благодійної організації CORE Шона Пенна «Superpower». У стрічці розповідається про повномасштабне російське вторгнення, яке він застав у лютому 2022 року у Києві, та бачив на власні очі перші дні російської агресії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності