• Головна
  • Світ
  • «Хлопцю 80 років»: оточення Байдена занепокоєне його міжнародними поїздками через поважний вік

«Хлопцю 80 років»: оточення Байдена занепокоєне його міжнародними поїздками через поважний вік

Байден
Фото: Gettyimages

Припускається, що Байден може відіслати свою дружину Джилл на коронацію у Велику Британію замість себе

Оточення Президента США Джо Байдена вважає, що він занадто старий, щоб двічі на місяць подорожувати через Атлантику задля відвідин Великої Британії на коронації короля.

Про це пише The Telegraph.

За інформацією видання, президент США відхилить запрошення Букінгемського палацу на захід 6 травня.

Джерела зазначили, що він планує відвідати Північну Ірландію цього місяця, але люди, близькі до 80-річного президента, також прагнуть обмежити його міжнародні пересування, щоб він не надто втомився та міг виконувати свої домашні обов’язки.

Очікується, що містер Байден незабаром оголосить про свій намір знову балотуватися на президентських виборах у 2024 році, а також їде на саміт G7 у Японію наступного місяця.

Джерело, близьке до дискусій щодо його відвідування Коронації, повідомило:

«Хлопцю 80 років. Вони значно розміщують його великі сплески активності. Вони також зробили це з Трампом, і він був молодшим. Коли Байден виступає з промовою про стан країни, ми мало що бачили від нього протягом наступних 48 годин. Їм не дуже подобається штовхати його по світу», — сказало джерело.

Коронація

Офіційні особи як у Лондоні, так і у Вашингтоні підкреслили, що містер Байден ще офіційно не вирішив, чи брати участь у коронації, і сказав, що це не слід тлумачити як зневажливе ставлення до британської монархії, якщо він вирішить залишитися в Сполучених Штатах.

Зазначається, що Джо Байден є найстарішою людиною, яка обіймала посаду президента. Він був на вісім років старший за Дональда Трампа, другого за віком, під час їхньої інавгурації.

Якщо Байден вирішить знову балотуватися на наступних президентських виборах і пропрацює повний термін, то до моменту, коли він покине посаду у 2028 році, йому виповниться 86 років.

Джерела, близькі до коронаційних дискусій по обидва боки Атлантики, зазначили, що був прецедент, коли президенти США не відвідували коронації, і що пан Байден був присутній на похоронах королеви Єлизавети II у вересні.

Хто може поїхати на коронацію замість Байдена

Припускається, що Байден може відіслати свою дружину Джилл на коронацію у Велику Британію замість себе.

Історично склалося так, що штати посилали молодшого члена своєї королівської родини на коронацію на знак поваги до старшинства коронованого монарха.

Очікується, що пан Байден зустрінеться з Ріші Сунаком принаймні тричі протягом наступних трьох місяців, у тому числі під час візиту до Північної Ірландії та на G7.

Вік президента став головною темою для обговорення у Вашингтоні напередодні його рішення знову балотуватися у 2024 році.

У четвер Кевін Маккарті, спікер Палати представників Республіканської партії, здавалося, пожартував про вік пана Байдена, сказавши законодавцям зі своєї партії, що він сподівається домовитися з президентом про стелю боргу США.

«Я б приніс обід до Білого дому. Я б зробив це м’якою їжею, якщо він цього хоче», — сказав пан Маккарті на прес-конференції.

Карін Жан-П’єр, прес-секретар Білого дому, пізніше відповіла, що містер Байден «може вибрати свій власний Starbucks… я так скажу».

Білий дім неодноразово відмовлявся підтвердити присутність 80-річного президента на коронації, але рішуче відкидав заяви про те, що занепокоєння щодо його віку будуть фактором у його планах подорожі. 

Один із співробітників вказав на нещодавній напружений графік поїздок президента, включно з тим, що він був у дорозі на численні заходи за останній тиждень.   

Відомо, що вік пана Байдена є делікатною темою в Західному крилі, хоча співробітники, яким доручено займатися його графіком, зазвичай намагаються уникати тривалих поїздок, де це можливо.

Президент також брав участь у значно меншій кількості розширених прес-конференцій із представниками прес-служби Білого дому, а також традиційних інтерв’ю для ЗМІ, ніж його останні попередники.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден 20 лютого відвідав Київ. Американський лідер у столиці України зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Детальніше про те, де був Байден та що він робив в Україні, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності