• Головна
  • Світ
  • У Росії дитсадок перевірять на пропаганду ЛГБТ: поліцію насторожили лавки у кольорах веселки

У Росії дитсадок перевірять на пропаганду ЛГБТ: поліцію насторожили лавки у кольорах веселки

У Росії дитсадок перевірять на пропаганду ЛГБТ: поліцію насторожили лавки у кольорах веселки

Поліцейські мають намір провести перевірку

Правоохоронні органи Ставропольського краю мають намір перевірити дитячий садок на пропаганду ЛГБТ.

Про це пише видання news.ru

Трапилося це після скарг на установу від місцевого жителя. Чоловіка насторожило, що лавки дошкільного закладу пофарбовані кольорами веселки.

За інформацією видання, до поліції звернувся 65-річний житель міста Єсентуки та поскаржився, що лавки у дитячому садку «Зоряночка» розфарбовані у кольори веселки. Пенсіонер вважає це пропагандою ЛГБТ.

Поліцейські мають намір провести перевірку за цією заявою. Раніше Роскомнагляд запустив систему на основі штучного інтелекту (ІІ) «Окулус», здатну знаходити заборонений контент на фото чи відео, включаючи екстремізм, пропаганду ЛГБТ та порнографію. Представник підвідомчого РКН Головного радіочастотного центру розповів, що тестування системи пройшло в грудні 2022 року, а в січні 2023-го почалася інтеграція з іншими інструментами моніторингу.

У січні журнал «Театр» повідомив, що один із найбільших російських театральних фестивалів «Райдуга» змінив назву на «Міжнародний театральний фестиваль Театру юних глядачів А. А. Брянцева».

За словами Світлани Лаврецової, така ініціатива пішла «на випередження», щоб «не виглядати тими, хто пропагує ЛГБТ». Сама керівник фестивалю вважає, що ситуація з асоціацією ЛГБТ і веселки «доходить до маразму».

Нагадаємо, у грудні Путін підписав закон про повну заборону ЛГБТ-пропаганди. Закон забороняє пропаганду «нетрадиційних сексуальних стосунків» серед усіх громадян, незалежно від віку. Такі матеріали не можна розміщувати у ЗМІ, інтернеті, рекламі, літературі та кіно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності