• Головна
  • Світ
  • Річка мертвих: в Австралії через спеку загинули мільйони риб

Річка мертвих: в Австралії через спеку загинули мільйони риб

Річка мертвих: в Австралії через спеку загинули мільйони риб

В Австралії продовжуватиметься різке збільшення кількості опадів і спеки

В Австралії в в басейні Менінді Вейр поблизу Брокен-Гілл мільйони мертвих риб викинуло в річку. Це явище, за словами офіційних осіб штату, пов’язане із спекою, яка охопила країну.

Про це повідомляє CNN.

«Значні обсяги» риби, включаючи коропа та оселедця, разом із поживними речовинами та органічними речовинами із заплави, були змушені повернутися вгору по річці через спекотну погоду, згідно з Департаментом первинної промисловості (DPI) у Новому Півдні. Уельс.

«Ця загибель риби пов’язана з низьким рівнем кисню у воді (гіпоксією), коли паводкові води відступають. Ця подія триває, оскільки хвиля спеки… продовжує посилювати навантаження на систему, яка зазнала екстремальних умов через широкомасштабні повені», — пояснили в заяві цього тижня.

Хвилі спеки в Австралії стали частішими та інтенсивнішими, оскільки клімат погіршується, а глобальна температура продовжує зростати.

Експерти та урядові установи попереджають, що в Австралії продовжуватиметься різке збільшення кількості опадів і спеки, а також небезпечні пожежі.

Нагадаємо, у Франції британець Енді Гакетт спіймав одну з найбільших у світі золотих рибок. Вона є гібридом шкіряного коропа та коропа коі. Гігантську рибину, яка важить 30,5 кг, назвали Морквинка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності