• Головна
  • Світ
  • Сам створив, сам й відзначив: Кадиров нагородив себе званням «Героя Чеченської республіки»

Сам створив, сам й відзначив: Кадиров нагородив себе званням «Героя Чеченської республіки»

Сам створив, сам й відзначив: Кадиров нагородив себе званням «Героя Чеченської республіки»

Це звання Кадиров отримав першим серед усіх чеченців

Глава Чечні Рамзан Кадиров отримав звання «Героя Чеченської Республіки». Цю нагороду в жовтні 2022 року запровадили за дорученням самого Кадирова. Сам він пояснював, що нагороджувати планують вихідців із Чечні, які воюють в Україні.

Про це пише «Радіо Свобода».

Медаль Кадирову вручив голова республіканського парламенту Магомед Даудов, зазначивши, що Кадиров першим у регіоні отримує це звання. Він додав, що «заслуги» Кадирова перед Чеченською Республікою та Російською Федерацією «гідні спеціального дослідження».

Сама ж медаль є восьмикінцевою зіркою. Вона зроблена з 70 грамів золота 750-ї проби.

Водночас видання Sota зазначає, що, згідно з положенням про звання, рішення про нагородження приймається головою Чечні. Відтак Кадиров нагородив сам себе першим з усіх чеченців.

Додамо, що у середині лютого глава Чечні отримав титул «отца народа», внісши відповідні зміни до Конституції республіки. Загалом у Рамзана Кадирова понад три десятки офіційних урядових нагород, серед них медаль «За військову доблесть» II ступеня (2000 рік), «За заслуги перед Батьківщиною» IV і III ступеня (2006 і 2021 роки). 2006-го він отримав звання Героя Росії, а 2020-го Путін надав Кадирову звання генерал-майора Росгвардії. Крім цього, він має почесні звання «Заслужений працівник фізичної культури Чеченської Республіки» та «Заслужений будівельник Чеченської Республіки».

Нагадаємо, експерти вважають, що у Федеральній службі безпеки РФ ненавидять Рамзана Кадирова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності