• Головна
  • Світ
  • Кількість жертв землетрусу у Туреччині та Сирії перевищила 2 600 осіб

Кількість жертв землетрусу у Туреччині та Сирії перевищила 2 600 осіб

Кількість жертв землетрусу у Туреччині та Сирії перевищила 2 600 осіб

Президент США Джо Байден пообіцяв надавати «будь-яку необхідну допомогу» Туреччині, а також підтримку Сирії

Кількість жертв землетрусу у Туреччині та Сирії перевищила 2600, понад 11 тисяч людей поранені. Вашингтон відправляє до Туреччини дві групи рятувальників у координації з Анкарою для пошуку вцілілих і ліквідації наслідків потужного землетрусу.

Про це на брифінгу повідомив представник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, пише «Голос Америки».

«Зараз, окрім персоналу, який вже працює на місці, ми перебуваємо в процесі розгортання додаткових груп, у тому числі двох пошуково-рятувальних груп в умовах міста із 79 осіб, щоб підтримати пошуково-рятувальні зусилля Туреччини та допомогти всім тим, хто постраждав або втратив житло внаслідок землетрусу», — повідомив Кірбі.

Водночас президент США Джо Байден висловив співчуття родинам загиблих і поранених й пообіцяв надавати «будь-яку необхідну допомогу» Туреччині, а також підтримку Сирії через гуманітарні організації у країні, які підтримують США.

Нагадаємо, вранці 6 лютого президент України Володимир Зеленський висловив співчуття Туреччині та заявив, що готовий допомогти Ердогану та турецькому народу. Також відреагував на трагедію й міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він повідомив, Україна готова надіслати свої рятувальні загони для допомоги Туреччині.

Додамо, землетрус стався й неподалік Одеси — поштовхи магнітудою 4,5 бали відчули у Румунії та Молдові, а епіцентр був у Вранчі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності