• Головна
  • Світ
  • Нова стратегія безпеки та захист демократії: Єврокомісія визначила пріоритети на 2023 рік

Нова стратегія безпеки та захист демократії: Єврокомісія визначила пріоритети на 2023 рік

Нова стратегія безпеки та захист демократії: Єврокомісія визначила пріоритети на 2023 рік

Єврокомісія хоче перетворити свої пріоритети на дії

Європейська комісія прийняла робочу програму на 2023 рік та визначила основні пріоритети розвитку. Одним із факторів до змін слугувало повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомили на сторінці Єврокомісії у Twitter.

«Агресія Росії проти України породжує виклики, які ми можемо подолати лише в єдності. З нашою робочою програмою на 2023 рік ми хочемо побудувати міцний і єдиний Союз. Цього року ми перетворимо наші пріоритети на дії, зосередившись на цих ініціативах», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у цій програмі є такі пункти:

  1. Європейська зелена угода — ЄС і надалі прискорюватиме свій енергетичний перехід, зміцнюватиме стале харчування та транспорт, а також боротиметься з харчовими та текстильними відходами, створюючи здоровіші екосистеми.
  2. Європа, придатна для цифрової ери — у 2023 році ЄК запровадить Закон про критичну сировину, підтримає малий і середній бізнес шляхом подальшої боротьби з простроченнями платежів і допоможе підприємствам на єдиному ринку. Також Єврокомісія зосередиться на спільному європейському просторі даних про мобільність.
  3. Економіка, яка працює з людьми — соціальну ринкову економіку ЄС планується зробити більш стійкою та зміцнити економічну базу шляхом:
    • зміцнення бюджету;
    • створення Союзу ринків капіталу;
    • запровадження Європейського стовпа.
  4. Сила Європи у світі — у 2023 році Єврокомісія представить нову стратегію безпеки та оборони ЄС. Водночас продовжиться реалізація стратегії інвестицій в інфраструктуру в усьому світі, заснованої на демократичному підході.
  5. Просування європейського способу життя ЄК продовжить будувати здорову спільноту, роблячи Європейський освітній простір реальністю до 2025 року та зміцнюючи Союз безпеки. Зокрема, після Конференції про майбутнє Європи представлять нову ініціативу щодо психічного здоров’я.
  6. Новий поштовх у європейській демократії — у 2023 році Єврокомісія запропонує пакет захисту демократії, щоб зміцнити демократичну стійкість і захистити систему від зовнішніх загроз. Також буде оновлюватись антикорупційна законодавча база.

Нагадаємо, Європейська комісія інвестує 100 млн євро у відбудову українських шкіл, які були зруйновані внаслідок російської агресії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності