• Головна
  • Світ
  • У Великій Британії створили «Коктейль Зеленського»

У Великій Британії створили «Коктейль Зеленського»

У Великій Британії створили «Коктейль Зеленського»

У складі є горілка, самогон та шампанське

У Великій Британії вигадали коктейль, який назвали на честь українського президента Володимира Зеленського.

Про це пише «24 канал».

Співавторка коктейлю та колишній народний депутат України Альона Гливко розповіла, що ідея напою виникла під час вечері з послом України в Лондоні Вадимом Пристайком за тиждень до лютневого вторгнення.

Так, у рецепті напою є горілка не менше 40 відсотків та самогон. Цю суміш алкоголю, приправлену травами, проціджують і залишають відстоюватися на кілька тижнів.

«Моя прабабуся брала участь у Другій світовій війні. Вона сказала мені, що єдине, що допомогло їй пережити війну і голод — це 50 мг свого самогону щодня з домашнього винограду. Він вбиває бактерії та корисний від шлункових хвороб. Вона казала, що це її зігрівало», — розповіла Гливко.

На півночі Лондона у барі в Іслінгтоні немає самогону, тому замість нього використовували такий же міцний грушевий бренді.

Завершує коктейль шампанське, яке зазвичай виготовляють із винограду, вирощеного в Одесі та Криму.

«Коктейль Зеленського» входить до коктейльної колекції лише в приватному обігу, який підтримує благодійний фонд Special Forces Club.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підготувало три рецепти коктейлів з шампанським, щоб початок Нового року-2023 минув смачно та незвичайно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності