• Головна
  • Світ
  • А можна з вами селфі для інсти зробити: у росії чоловіка оштрафували за сон про Зеленського

А можна з вами селфі для інсти зробити: у росії чоловіка оштрафували за сон про Зеленського

А можна з вами селфі для інсти зробити: у росії чоловіка оштрафували за сон про Зеленського

Підсудний на свій процес не потрапив, бо проспав

У росії в місті Чита 26-річний підприємець Іван Лосєв розповів в Instagram про свій сон за участю президента України Володимира Зеленського на тлі оголошеної у рф «часткової мобілізації». Натомість російський суд оштрафував чоловіка на 30 тисяч рублів за адміністративною статтею про «дискредитацію» армії.

Про це повідомляє проєкт «Радіо Свобода» — «Сибирь.Реалии».

Власнику сауни у Читі Лосєву після того, як 21 вересня президент рф оголосив мобілізацію, наснилося, що його мобілізували та привезли в якийсь підготовчий табір.

«І в цей момент туди вривається ЗСУ на чолі з Зеленським, усіх скрутили, збираються розстрілювати, і в цей момент Зеленський проходить повз мене і каже: «О, я твої сторіси в інсті бачив, Слава Україні!» Я йому відповідаю: «Героям Слава!» і я йому кажу: «А можна з вами селфі для інсти зробити?» Зеленський каже: «Можна», — переповів свій сон чоловік у соцмережі.

Втім за сторінкою росіянина стежили співробітники ФСБ. Лосєву зателефонували на робочий телефон і повідомили, що є підстави вважати, що він займається дискредитацією збройних сил рф, і запропонували підійти у відділок поліції.

«Мені дали справу, там були описи моїх сторіс в Instagram. Тобто, як на мене, з червня хтось заходив до мене і дивився мої сторіси. Моя сторінка відкрита, я не спостерігаю, які люди їх дивляться», — зазначив Лосєв.

З’ясувалося, що 23 вересня молодший оперуповноважений ФСБ із Забайкальська, що за 400 км від Чити, підготував документ щодо публікацій Лосєва в Instagram. У них, окрім сну за участю Зеленського, він ділився думками про мобілізацію та війну в Україні.

«Скільки там планується мобілізувати? 300 тисяч? Мільйон? в'язниці краще, ніж хімарс, що летить на твоє рашистське єб*** [обличчя — ред.]», — йшлося в одному з дописів.

Справа про «дискредитацію» надійшла до Центрального районного суду Чити 8 грудня, а вже наступного дня суддя визнав читинця винним. Водночас сам підсудний на свій процес не потрапив, бо проспав. Він сказав, що його не повідомили належним чином про час засідання, а сайт суду деякий час не працював через неполадки в роботі системі.

Натомість ще до суду, коли Лосєва викликали до відділу поліції, йому пригрозили кримінальною справою у разі повторної «дискредитації» армії та натякнули, що за суперечки із суддею розмір адміністративного штрафу може збільшитися.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення та до жовтня включно громадянство росії отримали майже 300 тисяч українців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності