• Головна
  • Світ
  • Лукашенко збирається страчувати своїх військових та чиновників за «державну зраду»

Лукашенко збирається страчувати своїх військових та чиновників за «державну зраду»

Лукашенко збирається страчувати своїх військових та чиновників за «державну зраду»

Білорусь єдина країна Європи, де смертна кара закріплена як міра покарання на законодавчому рівні

У Білорусі планують запровадити смертну кару для чиновників і військових за «державну зраду». Така ж відповідальність буде застосовуватись і для військовослужбовців.

Про це повідомили у пресслужбі Палати представників Національних зборів Білорусі 7 грудня. 

Депутати вже ухвалили в першому читанні законопроєкт «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності», який вносить зміни до санкції частини 2 статті 356 КК Білорусі.

Відомо, що Білорусь єдина країна Європи, де смертна кара закріплена як міра покарання на законодавчому рівні. Навесні цього року білоруські високопосадовці ухвалили закон про смертну кару за спробу теракту. Європейський Союз вже неодноразово закликав Білорусь навпаки скасувати смертну кару.

Як повідомив заступник голови Постійної комісії Палати представників із національної безпеки Олександр Дубов, метою посилення покарання є «стримування та демонстрація рішучої боротьби зі зрадою державі». Також законопроєкт пропонує ввести відповідальність за поширення завідомо неправдивих відомостей, що дискредитують Збройні сили.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, чи є загроза вторгнення з боку Білорусі. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності