Виставку «Українка» відкрили у Сеймі Польщі

Виставку «Українка» відкрили у Сеймі Польщі

Виставка представляє українських жінок під час війни

У Сеймі Польщі експонується виставка під назвою «Українка». Її відкрили з нагоди проведення у Варшаві Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Про це пише «Укрінформ».

«Виставка представляє українських жінок під час війни, які виконують різні соціальні й професійні ролі — бабусь, матерів, мам, волонтерок, військових», — йдеться у повідомленні.  

Під час відкриття виставки маршалок Сейму Елжбета Вітек підкреслила, що експозиція демонструє не лише сумне і трагічне обличчя української жінки, але й показує, що під час цієї жорстокої війни українська жінка відіграє стільки важливих ролей.

«Це жінка-мама, яка щодня має дбати про безпеку своїх близьких, особливо своїх дітей, це мати, яка залишилася в Україні, і мати, яка покинула власний дім і приїхала сюди шукати надійного притулку. Але українська жінка — це також жінка-військовий», — зазначила Вітек.

Вітек підкреслила, що українські жінки хочуть бути не жертвами, а борцями. Вона зазначила, що з початку російської агресії проти України кількість жінок в українській армії подвоїлася, відтак вони на рівних з чоловіками борються за суверенітет, свободу та незалежність своєї країни, а також за безпеку та свободу Європи.

За її словами, українська жінка сьогодні — це волонтерка, медик на фронті, перекладачка, вчителька чи артистка або ж документалістка, яка відкриває світові злочини, які скоює росія в Україні.

На виставці презентовано відеоролик про українських жінок під час війни, а також буклет з поїздки у квітні спікерок парламентів країн ЄС на польсько-український кордон і відвідання кількох центрів для українців у Холмі та поблизу Варшави.

Виставка проходить під патронатом маршалка Сейму Елжбети Вітек.

Нагадаємо, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинок воїна» експонували виставку унікальних портретів. Художниця Наталя Бугайова-Гуменюк створює портрети не на малярському полотні, а використовуючи унікальну техніку «ганчбинт», малює на бинтах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності