• Головна
  • Спорт
  • Українська тенісистка вперше в історії потрапила до півфіналу турніру Australian Open

Українська тенісистка вперше в історії потрапила до півфіналу турніру Australian Open

23-річна Даяна Ястремська вперше потрапила до півфіналу Australian Open, фото Даяни Ястремської

Даяна Ястремська стала наймолодшою тенісисткою, яка дійшла до півфіналу Australian Open

Українка Даяна Ястремська досягла історичного результату на Australian Open-2024. 23-річна українська тенісистка, 93-тя ракетка світу пройшла до півфіналу турніру, здолавши 19-річну чешку Лінду Носкову.

Ястремська була однією з двох українок, що пройшли до чвертьфіналу на Australian Open-2024. Цим результатом тенісистка вже оновила особистий рекорд, а разом з Мартою Костюк ще й стали авторками національного: уперше на цій стадії Україна була представлена одразу двома тенісистками.

Ястремська зустрічалася з Ліндою Носковою вперше в кар'єрі. Перед цим 19-річна чешка пройшла іншу українку, Еліну Світоліну, яка за рахунку 0:3 відмовилася від продовження гри через ушкодження спини.

Здолати Носкову українці вдалося за підсумками двох сетів. На початку першого тенісистки обмінялися брейками, а ключовим моментом став восьмий гейм: Ястремська зробила ще один брейк, після чого у наступному виграла партію.

Як пише «Суспільне», у першому сеті Ястремська продовжила «агресивну» гру, яку демонструвала у попередніх матчах: зробила 11 віннерів проти чотирьох у Носкової та частіше припускалася невимушених помилок (12-9).

Долю другого сету визначив лише один брейк, який також зробила Ястремська за рахунку 3:3. У подальшому Даяні вдалося захистити гейми на власній подачі та перемогти з рахунком 6:4.

Матч Носкова — Ястремська тривав 1:20 години. Українка закінчила його з показниками у 19 віннерів та 23 невимушені помилки (у чешки лише шість віннерів та 21 невимушена помилка).

Ястремська — перша українка в історії, що дійшла до півфіналу на Australian Open. До розіграшу цього турніру у 2024 році авторкою найкращого результату була Еліна Світоліна, яка виходила до чвертьфіналу у 2018 та 2019 роках.

Півфінал Ястремської також є повторенням історичного рекорду України на всіх турнірах «Великого шлему». Перед цим туди проходила лише Еліна Світоліна (тричі): на Вімблдоні у 2019 та 2023 роках, а також на US Open-2019. Ястремська — п'ята кваліфаєрка в історії, що зіграє у півфіналі турніру «Великого шлему». Востаннє це вдавалося британці Еммі Радукану на US Open-2021, який вона завершила перемогою на турнірі. Також Ястремська — наймолодша українська тенісистка в історії у півфіналі турніру «Великого шлему». Даяна зіграє на цьому рівні у віці 23 років.

Наступною суперницею Ястремської стане переможниця протистояння нейтральної тенісистки Анни Калінської та китаянки Цінь Вень Чжен. Півфінальний матч за участі Ястремської відбудеться у четвер, 25 січня, не раніше 10:30 за київським часом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності