Українців закликають здати кров для військових та постраждалих цивільних

Українців закликають здати кров для військових та постраждалих цивільних

Здати кров може кожен дієздатний українець віком від 18 років

В Україні стартувала національна кампанія зі збору крові для військових та постраждалих цивільних. Ініціатива отримала назву “Твоя кров може воювати. Стань донором”.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

В умовах воєнного стану стале забезпечення донорською кров’ю та її компонентами є однією з умов забезпечення обороноздатності країни та запорукою її національної безпеки.

“Війна створює нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, які страждають від агресії, розв’язаної російською федерацією. Наразі важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові, яка допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації”, — наголосили у МОЗ.

Зазначається, що здати кров може кожен дієздатний українець віком від 18 років. Серед обов’язкових вимог: маса тіла не менше ніж 50 кг і відсутність протипоказань до донорства. Для того, щоб долучитися до кампанії, потрібно звернутися до центру крові. Записатися у базу донорів можна зателефонувавши у центр крові свого міста. Зі списком центрів крові можна ознайомитись тут.

Крім того, потрапити до реєстру донорів крові можна записавшись онлайн. Для цього кожен охочий має зареєструватися на відповідних вебсервісах, вказавши всю необхідну інформацію, і чекати повідомлення від координаторів.

Нагадаємо, Перше медичне об’єднання Львова шукає донорів крові. Тих, хто хоче долучитися, просять звертатися до лікарні за адресою: м. Львів, вул. Миколайчука, 9.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності