• Головна
  • Суспільство
  • “Закриті очі”: В Україні створять проєкт, присвячений загиблим у війні цивільним

“Закриті очі”: В Україні створять проєкт, присвячений загиблим у війні цивільним

“Закриті очі”: В Україні створять проєкт, присвячений загиблим у війні цивільним

Наразі у базі понад дві тисячі імен

Сьогодні, 21 серпня, у Міжнародний день пам’яті і поминання жертв тероризму в Україні презентували проєкт “Закриті очі”. У ньому розповідатимуть про загиблих під час російсько-української війни у 2014-2022 роках жителів України.

Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.

“Сьогодні світ з ініціативи ООН вшановує жертв тероризму. Україна також. Бо постійні бомбардування росією наших мирних міст та сіл, прицільні обстріли торгових центрів, лікарень та шкіл, катування і вбивства на окупованих територіях — є ніщо інше, як тероризм”, — наголосила дружина президента.

На її думку, існує багато визначень тероризму. Однак насамперед — це вбивство невинних людей, аби залякати решту суспільства чи спільноти. І це саме те, що постійно робить росія.

“У цей день хочу поділитися проєктом “Закриті очі” — його автори планують скласти повний мартиролог жертв російсько-української війни серед цивільного населення, щоб зберегти пам’ять про загиблих українців”, — написала Зеленська.

Наразі у базі понад дві тисячі імен.

“У мартиролозі можна додати інформацію про загиблу людину. Це важливо не лише для збереження пам’яті — свідчення про таку кількість жертв допоможуть нам досягти справедливості: щоб міжнародна спільнота визнала росію державою-спонсором тероризму”, — підкреслила дружина президента.

Нагадаємо, Мінцифри запускає проєкт до Дня Незалежності — “24 000 друзів України”.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності