• Головна
  • Суспільство
  • Важливі зміни для українських водіїв: що змінилось від початку повномасштабної війни

Важливі зміни для українських водіїв: що змінилось від початку повномасштабної війни

Важливі зміни для українських водіїв: що змінилось від початку повномасштабної війни

Від 24 лютого у сервісних центрах МВС відбулась низка змін, які спростили водіям процедуру отримання деяких послуг. Зокрема, обміняти посвідчення водія можна без наявності медичної довідки, а скласти практичний іспит з водіння — у будь-якому сервісному центрі МВС.

Про це в інтерв’ю Lviv.Media розповів керівник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Малашко.

Також з 24 липня в Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Відтепер навчання складається з двох частин: спочатку — теоретична, потім — практична. Після отримання свідоцтва про закінчення теоретичної підготовки майбутній водій приступить до вивчення практики. При цьому приступати до вивчення практичної частини можна в іншій автошколі, а не в тій, де вивчали теоретичну частину.

"Також надано можливість користуватись посвідченням водія, термін дії якого закінчився. З’явилась можливість скласти практичний іспит в будь-якому сервісному центрі МВС незалежно від місця складання теоретичного іспиту. Це ж стосується отримання посвідчення водія — його можна отримати у будь-якому сервісному центрі", — розповів Олександр Малашко.

Окрім того, на період воєнного стану українцям надали можливість керувати вантажним транспортом з посвідченням водія категорії "В".

Серед іншого, для громадян, які мобілізуються до ЗСУ, представників оборони та правоохоронних органів позачергово розпочато приймання іспитів для відкриття водійських категорій "С1", "С" та "СЕ".

Додамо, більше про те, які зміни відбулись для водіїв, а також про нові послуги, які планують впровадити у сервісних центрах МВС, читайте у розмові Lviv.Media з керівником Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександром Малашком.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності