Папа Франциск припустив, що відвідає Україну

Папа Франциск припустив, що відвідає Україну

Глава Католицької церкви також планує відвідати Москву, аби вмовити путіна до миру

Папа Римський Франциск у суботу, 2 липня, публічно заявив про плани відвідати Україну. За словами понтифіка, можливо, відвідати нашу державу йому вдасться після візиту до Канади.

Як інформує Vatican News, про це глава Католицької церкви повідомив під час великого інтерв'ю для британської інформаційної агенції Reuters.

Говорячи про ситуацію в Україні, Папа Франциск розповів, що були контакти між Державним Секретарем П’єтро Пароліном та Міністром закордонних справ РФ Лавровим щодо можливої подорожі до Москви. Перші сигнали не були позитивними. Про цю можливу подорож вперше говорилося кілька місяців тому, але, як пояснив Папа, Москва відповіла, що немає слушної нагоди.

Водночас понтифік повідомив про ймовірність візиту до України вже найближчим часом.

"Я хочу поїхати в Україну, а перше хотів поїхати в Москву. Ми обмінялися щодо цього повідомленнями, бо я думав, що російський президент надасть мені невелике вікно, щоби послужити справі миру… А тепер можливо, що після повернення з Канади, мені вдасться поїхати в Україну", – сказав Папа.

Проте понтифік не відмовився від ідеї візиту до столиці держави-терориста. Він заявив, що спочатку вартувало б поїхати в росію, аби спробувати якимось чином допомогти вирішити ситуацію, що він бажає поїхати до обидвох столиць.

Нагадаємо, нещодавно голова Католицької церкви закликав вірян щоденними вчинками демонструвати свою солідарність з Україною та підтримку українського народу.

Що я роблю саме сьогодні для українського народу?”, – з таким питанням Папа Франциск звернувся до прочан на площі святого Петра у Ватикані.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності