• Головна
  • Суспільство
  • Офіційно зареєстровані безробітні залучатимуться до суспільно корисних робіт

Офіційно зареєстровані безробітні залучатимуться до суспільно корисних робіт

Офіційно зареєстровані безробітні залучатимуться до суспільно корисних робіт

Офіційно зареєстровані безробітні українці, які протягом 30 днів не працевлаштувались, залучатимуться до суспільно корисних робіт. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 21 червня.

"Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні — визначатиме місцева влада", - зазначив Шмигаль.

Повідомляється, що суспільні роботи будуть оплачуватись у розмірі мінімальної зарплати. Прем'єр зазначив, що таким чином держава усуває можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи.

Також у випадку, якщо людина перебуває закордоном понад 30 днів під час воєнного стану, вона втрачає статус та виплати по безробіттю.

Нагадаємо, українці зможуть отримати гранти на суму до 250 тисяч грн на запуск нового бізнесу. Уряд запускає програму єРобота, в рамках якої держава надаватиме фінансову підтримку.

Участь у програмі зможе будь-який українець, який не працює на інших підприємствах та не веде інший бізнес.  Для отримання гранту потрібно подати заявку через портал Дія чи відділення “Ощадбанку”, додавши до заявки бізнес-план.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності