• Головна
  • Суспільство
  • Сервісні центри МВС замінюватимуть автомобільні номерні знаки з літерами Z i V

Сервісні центри МВС замінюватимуть автомобільні номерні знаки з літерами Z i V

Сервісні центри МВС замінюватимуть автомобільні номерні знаки з літерами Z i V

Замінити номерні знаки можна буде в сервісних центрах МВС вже найближчим часом

Власники електрокарів із "зеленими" номерними знаками з літерами Z i V можуть замінити свої автомобільні номери. Про це повідомили у сервісному центрі МВС у Львівській області.

Зокрема їх почали видавати два роки тому та призначаються вони для електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту.

"Спочатку сервісні центри МВС видавали номерні знаки з літерою "Z", що означає Zero Emisson – нульові викиди. Наразі, країною пересуваються майже 16 000 електрокарів з такою серією", - йдеться у повідомлені.

Уже найближчим часом усі сервісні центри МВС забезпечать номерними знаками із літеросполукою "YА". Власники електромобілів за бажанням можуть замінити свій номерний знак без використання суфіксів Z та V.

Для цього власнику авто необхідно звернутися з транспортним засобом до сервісного центру МВС та з собою мати такі документи:

  • паспорт
  • ІПН
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу
  • квитанцію про оплату послуги

Такі номерні знаки підлягають закріпленню лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння.

Нагадаємо, раніше Парламент визнав російський режим нацистським та заборонив окупаційну символіку. Власне, в Україні забороняється використовувати окремо, без правомірного контексту або в контексті виправдання збройної агресії росії проти України, літери “Z”, “V”. Також їх заборонено використовувати для заміни криличних літер “З”, “С”, “В”, “Ф” в окремих словах з візуальним акцентом на них. Наразі зкон направлений на підпис Президенту.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності