В Україні почали перевірки АЗС через завищені ціни на пальне

В Україні почали перевірки АЗС через завищені ціни на пальне

З усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни

Держпродспоживслужба розпочала перевірки на АЗС. З усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку.

"За дорученням Прем’єр-міністра України Головними управліннями Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочато проведення перевірок суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального", - зазначають у держустанові.

Повідомляється, що Держпродспоживслужба вже розпочала перевірки п’яти автозаправних станцій ТОВ "ПП-ОЙЛ" у Чернівецькій області. АЗС реалізовувало дизельне паливо по ціни 70 грн/літр.

Також у Службі нагадують, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а за порушення правил ведення підприємницької діяльності каратимуть штрафом.

Нагадаємо, 17 травня Кабмін призупинив регулювання цін на пальне. Очікувалось, що максимальна вартість дизельного палива не перевищить 58 гривень за літр, а бензину – 52 гривень за літр. Тим часом перша віцепрем’єр-міністрка Юлія Свириденко зазначила, що у випадку операторами зловживання становищем, до них будуть запроваджувати санкції.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності