Де та скільки можна заробляти українцям у Польщі без знання мови

Де та скільки можна заробляти українцям у Польщі без знання мови

З початку російської агресії з України до Польщі виїхало більше 2 мільйонів українців. Наших співгромадян у сусідній державі й досі радо приймають, надають житло, одяг та харчування. Та чи можуть українці  знайти там роботу та самим заробляти на себе, які саме вакансії пропонують тим, хто не знає польської та скільки можна заробити, про це пише "Сьогодні".

Заробляти можна до 40 тис. грн на місяць

Одна з актуальних вакансій – робітник у теплиці. Шукають трьох людей для збору овочів. Мову знати необов'язково, а плату пропонують від 4 до 5 тис. злотих (27 310 грн – 34 138 грн).

Ще один варіант – працівник на склад овочів і фруктів. Годину роботи оплачують14,5 злотих (майже 100 грн), в умовах передбачені 10-12 робочих годин (280-340 годин на місяць). До обов'язків входить:

  • упаковка овочів у коробки;
  • розміщення коробок на піддони;
  • сортування, контроль якості;
  • етикетування.

Є робота і для будівельників. Пропонують 10-12-14 робочих годин з оплатою 16-22 злотих за годину (109-150 грн). Будувати потрібно фундаменти для торгових центрів. У цьому випадку знання мови необов'язкове, але вітається.

Також працювати можна на фабриці вікон. До обов'язків входить складання металопластикових вікон, монтаж кріплень та деталей вікна і контроль якості. Роботодавець не вимагає знання мови, а платити готовий від 1 200 до 1 400 доларів на місяць (близько 36 419 – 42 489 грн).

Також ми знайшли вакансію для фахівців з підбору персоналу у Варшаві. Велика компанія, яка працює у Польщі, Україні, Чехії, Словаччині та Німеччині, шукає людину, яка підбиратиме персонал. Знати польську необов'язково, спілкуватися потрібно російською. Вітається також знання англійської. А зарплата 26-27 злотих на годину (177-184 грн).

Де найбільше потребують робочої сили у Польщі

Раніше, в основному. в Польщі пропонували роботу, орієнтовану на чоловіків, оскільки підприємства потребують саме їхньої сили. Однак через великий наплив біженців, а саме жінок, роботодавці намагаються переформатовувати свою роботу під них.

Так, за даними europeservice, українським жінкам пропонують такі вакансії:

  • працівник підприємства Balcerzak в місті Слава (заробітна плата 119-150 грн за годину нетто, проживання надається, графік 6 днів на тиждень по 10 годин);
  • працівник на виробництво мʼясної продукції в Познань (заробітна плата 35700-42000 грн, графік 6 днів на тиждень по 10-12 годин, проживання надається);
  • працівник на виробництво електричних пучків у Люблін (заробітна плата 115 грн за годину, графік 5-6 днів на тиждень по 12 годин на день, проживання надається).

Також українці шукають роботи, де не є обовʼязковим досконале володіння польською мовою. В основному це компанії, що орієнтуються на російсько- чи українськомовних людей, приміром, консультант українців у банку.

Нагадаємо, Малопольське Воєводство Республіки Польща надало 3 мільйони злотих, щоб підтримати вимушених переселенців на Львівщині.

Раніше Lviv.Media писало, як не стати жертвами шахраїв у Польщі, та які є про найпоширеніші види шахрайств у цій країні, жертвами яких можуть стати українці.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності