російські окупанти закатували ветерана АТО, який не брав участі у війні

російські окупанти закатували ветерана АТО, який не брав участі у війні

У чоловіка залишилося 4 дітей

На Херсонщині загинув ветеран АТО Назар Кагальняк. Його викрали і кілька днів катували російські нелюди. Чоловік не вбрав участі у новій фазі війни, адже пережив два інфаркти та складну операцію на серці. Про це розповів друг загиблого Іван Мойсеєнко.

"Його смерть – це страшний військовий злочин. Назар ветеран АТО, який не приймав участі у новій фазі війни, що спровокована повномасштабним вторгненням ерефії у 2022 р. Після АТО він пережив 2 інфаркти, складну операцію на серці. Його викрали окупанти з дому в селі Абрикосівка у Херсонській області. Жорстоко били та піддавали тортурам. Назара вбивали за те, що він колись був в АТО", - розповідає чоловік.

Понівеченого тортурами Назара окупанти привезли додому. Він декілька днів був вдома.

"З кожним днем йому ставало гірше. Його змушені були доставити в лікарню міста Олешки де він згодом помер. Не має сумніву, що Назара вбили. Не відомо достеменно як саме – можливо через крововилив, можливо через тортури електрошокером (він мав кардиостимулятор). Вбили мирну беззбройну людину", - веде далі Мойсеєнко.

Чоловік переконаний російські військові здійснили воєнний злочин. Адже зідно з Женевською конвенцією ті військові, які не беруть участь у бойових діях (ветерани) не мають жодним чином переслідуватися.

До слова, Назар Кагальняк батько 4 дітей та дід 2 онуків. Останні 5 років він сам, без дружини, доглядав дітей, частина з яких були неповнолітніми.

"Найменший, закінчує 1 клас в цьому році, є дитиною з обмеженими можливостями. Принаймні 2 дітей Назара сьогодні стали неповнолітніми сиротами, - додає Іван. - Тепер ми маємо зробити все, що б вбивство Назара Кагальняка стало, цвяхом в труні рашизму і тих конкретних військових злочинців, які його репрезентують".

Нагадаємо, у заблокованому російськими військами Маріуполі, загинула 14-річна спортсменка Аліна Перегудова. Разом із Аліною російські солдати вбили і її матір.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності