Олена Зеленська розповіла, як перетнути кордон з дитиною із інвалідністю

Олена Зеленська розповіла, як перетнути кордон з дитиною із інвалідністю

В умовах воєнного стану діє спрощена процедура виїзду за кордон дітей, в тому числі – з інвалідністю. Зокрема діти з інвалідністю разом з особами, які їх супроводжують, мають право на першочерговий перетин кордону. Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.

Власне, щоб перетнути кордон за спрощеною процедурою необхідно мати наступні документи:

  • Посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги, в якому зазначено категорію "дитина з інвалідністю".
  • Або ж довідку про отримання державної соціальної допомоги дитині з інвалідністю.
  • Або індивідуальну програму реабілітації дитини з інвалідністю, видану лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу.
  • Чи медичний висновок про дитину з інвалідністю до 18 років.

Супроводжувати дитину з інвалідністю для виїзду за кордон може мати та/або батько, опікун, піклувальник, один або обоє прийомних батьків, батьки-вихователі.

"Якщо супровід здійснюють батьки, то потрібні документи, що підтверджують родинні зв’язки. Якщо дитина виїжджає з опікуном, піклувальником, одним або обома прийомними батьками, батьками-вихователями – документи, що підтверджують відповідні повноваження особи", - зазначила Олена Зеленська.

Окрім того, супроводжувати дітей з інвалідністю можуть також можуть бабуся, дідусь, повнолітній брат, сестра, мачуха, вітчим, якщо вони звільнені від військової служби і мобілізації. Однак вони повинні мати із собою відповідні підтвердні документи та документи, що підтверджують родинні зв'язки.

Нагадаємо, діти із важкими захворюваннями, що прибувають на Львівщину, можуть продовжити лікування у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Допомогу надаватимуть дітям з онкологією, онкогематологією, нирковою недостатністю та тим, які потребують паліативної допомоги.

Якщо у лікарні не проводитимуть необхідні види терапії, то медики допоможуть доправити дітей в інші країни Європи на безкоштовне лікування. Для цього на Львівщині розроблений чіткий алгоритм дій.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності