Російські окупанти знищили 6 зерносховищ в Україні

Російські окупанти знищили 6 зерносховищ в Україні

Такі дії можуть зашкодити продовольчій системі всього світу

Російська армія почала воювати із сховищами зерна в Україні. Так за останній час було знищено щонайменше 6 таких складів. Подібні дії окупантів можуть зашкодити продовольчій системі цілого світу. Про це повідомляє Reuters.

[subscribe]

"Безрозсудне пошкодження росією цих зерносховищ є яскравим прикладом того, як війна Путіна безпосередньо зачіпає мирних жителів України і загрожує продовольчій безпеці в усьому світі", - йдеться в поідомленні.

Зазначається, що оскільки країни Африки і Близького Сходу залежать від експорту української пшениці, знищення цих запасів продовольства і складських приміщень може призвести до дефіциту і зростання цін у вразливих економіках.

До слова, посівна в Україні вже стартувала у 20 регіонах. За останніми даними, засіяти землю цього року можна буде провести на 6 млн гектарів. Це 80% від тієї площі, яка була засіяна торік.

В Уряді пообіцяли допомогти бізнесу з посівною кампанією, яка розпочалась у всіх частинах країни, де не ведуться активні бойові дії.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні сформовано стратегічні запаси їжі на декілька років.

У свою чергу заступник керівника офісу президента Ростислав Шурма запевнив українців, що наша держава забезпечена продовольством і зараз, і на наступний рік.

"Ми з точки зору продовольства забезпечені зараз і будемо забезпечені в наступному році, тому що запасів пшениці, кукурудзи, соняшникової олії, базових продуктів сьогодні на складах, на елеваторах достатньо на 3-5 років, оскільки завжди ми 70-80% цього продукту експортували. Тому себе ми точно прогодуємо", - сказав Шурма.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності