Самооборону просять розблокувати важливі транспортні шляхи від бетону

Самооборону просять розблокувати важливі транспортні шляхи від бетону

Самовільні блокпости утруднюють проїзд вантажівкам, які перевозять військових, гуманітарний вантаж та паливо

Не городити автомобільні шляхи бетонними блоками та розчистити шлях для пересування автомобілів, з таким проханням звертаються до центрів територіальної оборони у Міністерстві внутрішніх справ. Це значно утруднює проїзд вантажівкам, які перевозять військових, гуманітарний вантаж та паливо.

«Так як бліцкриг нациського диктатора не вдався, необхідно упорядкувати роботу блокпостів. Особливо це стосується основних транспортних артерій, які ведуть із країн ЄС в сторону воюючого Києва», - написав на своїй сторінці у Фейсбук радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Чиновник додав, що зараз Україна повністю заблокована зі сторони моря, тому автомобільні дороги є стратегічно важливими для переміщення воєнних, продовольства і палива.

«Важливим завданням є впорядкувати роботу блокпостів на основних магістралях. Їх не повинно бути на в’їздах та на виїздах із майже кожного українського міста в центральній, південній і західній Україні, - каже Геращенко. - Звертаюсь до членів відділень тероборони. Ваша робота дуже важлива. І попереду ще не мало поту, крові та сліз. Але зараз важливо виконувати вимоги воєнного командування і поліції із впорядкування роботи блокпостів».

Раніше керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомляв, що по Львівській області зосереджено основних 25 блокпостів, з них 17 – у Львові. В тому числі на основних під’їздах до Львівської області – 8. Інші блокпости в області намагаються реорганізувати і спростити рух.

"Треба діяти спільно і злагоджено! Наше завдання зараз – якомога краще організувати доставку вантажних конвоїв з кордону і на схід, а також військової допомоги, яка постійно приходить від наших західних партнерів", - наголосив Максим Козицький.

За його словами, роботу по впорядкування блокпостів проводять спільно з районними військовими адміністраціями.

Нагадаємо, в перші дні після вторгнення РФ на територію України, чи не в усіх населених пунктах нашої держави почали формуватися загони самооборони. Сили місцевих загонів на дорогах стали стихійно встановлювати бетонні блокпости. Як наслідок, через такі перепони, на автошляхах країни щодень утворюються довжелезні затори. Це так само заважає виїзду біженців із воюючих міст.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності