Готовий до всього: що робити, якщо зникне зв'язок та інтернет

Готовий до всього: що робити, якщо зникне зв'язок та інтернет

Є безліч застосунків, які працюють без інтернету

Сьогодні Росія напала на Україну. Попри повідомлення про знищення зв'язку, варто знати, що робити, якщо його не буде.

Альтернативою мобільного зв'язку можуть бути стаціонарні телефони, супутниковий зв'язок та навіть ультракороткохвильові рації, які працюють без зв'язку та інтернету. Та все ж не у всіх є змога їх придбати.

Якщо ви бачите, що є перебої мобільного зв'язку, перш за все, варто увімкнути радіо або місцеве телебачення. Там можуть бути важливі повідомлення, які вбережуть вам життя, наприклад, про евакуацію.

Якщо ж технічних засобів немає, треба орієнтуватися на точний час та місце, і звісно слухати, чи не лунають сирени. Дітям треба чітко пояснити, що зв'язку може не бути. Також потрібно покласти їм (або вшити) у кишеню записку з ім'ям дитини, вказати контакти батьків та адресу.

Месенджери, які працюють без інтернету

Bridgefy. Доступна для Android та iOS (але з iOS працює дуже нестабільно). Має один суттєвий недолік: для реєстрації в мережі треба хоч раз запуститись з доступним інтернетом. Для того, щоб знайти когось у цьому месенджері, треба перебувати на невеликій відстані один від одного.Briar. Доступна тільки для Android. Зате вона може починати працювати офлайн, а значить, якщо ви маєте APK цієї програми. Дозволяє додавати контакти на відстані за допомогою спеціальних посилань. При додаванні за посиланням необхідно, щоб один одного додали обидві сторони.APK — формат архівних файлів-додатків для Android. Кожний додаток Android скомпільовано і упаковано в один файл, який містить весь код програми (.DEX)FireChat. Ще одна безкоштовна програма для автономного обміну повідомленнями, яка може допомогти у відсутності інтернету. На додаток до Bluetooth програма також використовує Wi-Fi, що дозволяє користувачам відправляти текстові повідомлення, коли немає підключення до Інтернету або стільникового зв'язку.Two Way: Walkie Talkie. Після встановлення Two Way на смартфон, він відразу ж перетвориться на свого роду рацію. Установка потребує лише кілька секунд, тому що у додатку відсутня реєстрація. Вам просто потрібно налаштуватися на будь-який канал та поділитися своїм каналом із друзями. Після цього просто натисніть і утримуйте кнопку Talk і коли статус лінії стане зеленим, починайте говорити. Інша людина має зробити те саме.Rumble. Безоплатна програма з відкритим вихідним кодом. Rumble позиціює себе як повністю автономний додаток для мікроблогінгу. Після встановлення з'єднання через WiFi або Bluetooth, Rumble дозволяє користувачам вільно спілкуватися та обмінюватися зображеннями без використання стільникової мережі.

Що ще може допомогти

Перш за все варто зарядити усі пристрої та девайси. Крім того, у сучасних телефонах є режим економії батареї, який можна увімкнути. Також, щоб заощадити батарею смартфону, можна вимкнути геолокацію та стільникові дані.

Також треба подбати про альтернативні заряджувальні пристрої. Можна взяти не лише Power Bank, а й автомобільний зарядний пристрій.

Не зайвим буде завантажити офлайн-карти на телефон. Це можна зробити практично в усіх застосунках, які надають інформацію про карти.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності