Де пройти курси домедичної допомоги та військовий вишкіл у Львові

Де пройти курси домедичної допомоги та військовий вишкіл у Львові

Добірка курсів домедичної допомоги та військових вишколів у Львові

Ризики посилення в Україні військової агресії з боку Росії зростають. Країни, що підтримують Україну, надсилають нове озброєння, тривають дипломатичні перемовини. Проте не завжди зрозуміло, як у випадку військових дій мають поводити себе звичайні громадяни.

Lviv.Media зібрало добірку курсів домедичної допомоги та військових вишколів, які можна пройти у Львові. Таке навчання допоможе почуватися впевненішим та зорієнтуватися у критичних ситуаціях.

Курси першої домедичної допомоги САВ

На курсах навчають як рятувати життя за допомогою підручних засобів і з сучасними допоміжними засобами порятунку: джгути-турнікети, бандажі, гемостатичні бинти для опосередкованого тиску на рану, автоматичні дефібрилятори та маски-клапани.

Навчання підійде для людей, які не мають медичної освіти, а також для медиків.

Курси першої домедичної допомоги САВ пропонують різні варіанти навчань:

Базовий курс: Перша домедична допомога

Курс є практичним. Відпрацювання проводять на манекенах, навчальних дефібриляторах та іншому спеціальному обладнанні. Базовий курс передбачає видачу іменного сертифіката короткого вмісту курсу.

Тривалість курсу: 7 годин.

Вартість навчання: 800 грн.

Офіційний-міжнародний курс: Basic Life Support від ERC

Міжнародний сертифікований курс Basic Life Support (базова підтримка життя) від European Resuscitation Council (Європейської ради реанімації).

Після успішного завершення курсу слухач отримує міжнародний сертифікат BLS provider. Сертифікат дійсний — 2 роки.

Тривалість курсу: 8 год.

Вартість курсу: 1500 грн.

SUPER-Я (для дітей 6-12 років)

Сертифіковані інструктори вчать дітей як надавати першу допомогу. Дитина знатиме як: подбати про власну безпеку, покликати на допомогу, викликати швидку, діяти при втраті свідомості, виявляти та допомагати при інсульті та інфаркті, допомагати при кровотечах та травмах, опіках і обмороженнях та інших невідкладних станах, у яких дитина може допомогти.

Після курсу дитина отримає пам'ятку з першої допомоги, сертифікат, значок "SUPER-Я".

Тривалість курсу: 4 години.

Вартість курсу: 500 грн.

Також є інші формати навчання. Про них можна більше дізнатися на сайті організації. Для того, щоб потрапити на курси, необхідно зареєструватися на сайті або зателефонувати за номером: 0970038998. Детальну інформацію можна знайти також на Facebook-сторінці.

Мальтійська служба допомоги у Львові

Мальтійська служба проводить курси з Першої допомоги для усіх, хто хоче навчитися надавати допомогу та бути готовим до різних невідкладних ситуацій у житті.

Головний акцент роблять на практичних навичках, адже в критичній ситуації людина повинна діяти швидко та правильно.

Тренінг триває 8 годин для кожної групи з 10 слухачів. Також є варіант корпоративного навчання.

Програма курсу відповідає нормам Європейської ради реанімації та законодавству України. Викладачами є волонтери-рятувальники, котрі пройшли навчання з кваліфікованої першої допомоги, мають сертифікати європейського зразка.

Для участі у навчанні потрібно заповнити реєстраційну форму.

Всеукраїнська спілка парамедиків

Спілка розташована у Києві, але іноді проводить навчання у Львові. Організація має кілька курсів:

  • Перша домедична допомога. Базовий

Курс розроблений за рекомендаціями ERC – European Resuscitation Council Європейської ради з реанімації і дає основи надання першої допомоги.

  • Перша допомога при травмі та ДТП
  • Перша допомога дітям. Тренінг для батьків

Оскільки діти не є зменшеною копією дорослих людей, при наданні їм першої невідкладної допомоги є важливі нюанси й спеціальні маніпуляції, які необхідно знати батькам і всім, хто працює з дітьми.

  • Також є спеціалізовані курси для медиків, працівників у галузі косметології, для дитячих організацій та навіть стоматологів.

У Львові курс проводитимуть щонайменше на початку літа. Про старт набору повідомлять у Facebook чи на сайті спілки.

Проте, якщо зібрати колектив з 10 людей та знайти приміщення для тренінгу, спілка організує виїзд для навчання. Орієнтовна вартість такого навчання 1300 грн з учасника.

Крім того, на сайті спілки можна пройти курс онлайн. Він містить 23 відео на різні теми. До речі, є можливість придбати відео на окремі теми. Усі 23 відео обійдуться у 1300 грн.

Школа снайперів "Дике поле"

Школа снайперів “Дике поле” — громадська ініціатива спільноти власників високоточної вогнепальної зброї. Їхня мета — навчити як поводитися зі снайперською зброєю якомога більше людей в Україні.

Курси починаються з вивчення теорії, що дає всі базові знання для ефективного використання снайперської зброї. До практичних занять допускають курсантів, які успішно склали іспит з теорії. Практичні заняття охоплюють відпрацювання основних навичок снайпера: вибору та облаштування позиції, маскування, виявлення цілей, роботи в команді і влучної стрільби.

До речі, вік, стать, віросповідання, наявність зброї, досвіду та підготовки не є критерієм, щоб стати курсантом школи. Стандарти підготовки однакові для чоловіків та жінок, цивільних та військових.

Вартість теоретичного курсу — 3600 грн. Вартість одного практичного заняття починається від 200 грн та оплати вартості боєприпасів. Ціна залежить від змісту заняття, вартості оренди полігону та інших організаційних видатків.

Дізнатися більше про курс можна на посиланням та Facebook-сторінці. Записатися на курси можна за посиланням.

Військово-патріотичний вишкіл "Патріот"

Військово-патріотичний вишкіл "Патріот" проводить навчання з 2014 року. Тренери організовують не тільки військові вишколи для дорослих, а й проводять навчання для дітей.

Навчання відбувається у групах по 15-20 людей. Кожна група має певний нахил: тактична медицина, коригування вогню, базова підготовка.

На курсах вивчають:

  • медико-санітарну підготовку
  • зброю і вогневу підготовку
  • топографію і орієнтування
  • інженерно-саперну підготовку
  • тактику
  • виживання
  • спорядження
  • аналітику
  • самооборону

Вік, стать, політичні та релігійні переконання — значення не мають. Єдина вимога до курсантів — любити Україну.

Курси — безкоштовні. Проходять вони на вул.Тернопільській, 2а. З понеділка формуватимуться нові групи. Наразі вже триває запис. Зареєструватися на вишкіл можна у Facebook або за телефоном: 0676012729 (Олег Ільків).

Нагадаємо, декілька десятків працівників львівських підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, вчилися або відновлювали свої вміння користуватися зброєю. Навчання провели ветерани російсько-української війни разом з учасниками одного із львівських стрілецьких клубів. Такі навчання будуть системними, адже місто працює над програмою національного спротиву, яка, окрім техніки володіння зброєю, передбачає ще й медичний аспект та загальну координацію зі службами територіальної оборони в країні.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності