Україна спростить видачу документів українським громадянам за кордоном: перелік країн

Україна спростить видачу документів українським громадянам за кордоном: перелік країн

Зокрема, це хочуть зробити у Чехії, Іспанії, Словаччині, Туреччині та Німеччині

Україна веде перемовини з п'ятьма країнами, аби спростити видачу документів українським громадянам за кордоном. Це дозволить їм отримувати доступ до проживання, ринку праці, медичної допомоги та освіти для дітей.

Про це повідомляють на Урядовому порталі.

Йдеться про запуск роботи мобільних сервісних центрів МВС на території держав-членів ЄС. Зокрема, це хочуть зробити у Чехії, Іспанії, Словаччині, Туреччині та Німеччині.

Наразі у польських містах Варшава, Краків та Гданськ відкрито відокремлені підрозділи ДП «Документ», де українці можуть отримати український та закордонний паспорт. Однак обмін посвідчень водія зараз можна зробити лише у Варшаві.

Крім того, учасники робочої групи щодо захисту прав і свобод громадян України, які перебувають на території держав-членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщені особи, розглянули питання доступу до освіти за кордоном.

Наразі у 32 країнах працює 211 закладів, які надають освіту з урахуванням українознавчого компоненту та 85 класів з українською мовою навчання. А в закладах загальної середньої освіти за кордоном викладають українською мовою та за українськими державними стандартами 2 174 вчителі.

Зазначається, що громадяни, які тимчасово або постійно проживають за кордоном, можуть здобувати загальну середню освіту за державними стандартами України у Державному ліцеї «Міжнародна Українська школа», в який на індивідуальний екстернат можуть бути зараховані всі бажаючі за заявами батьків і наявності документів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України удосконалив процедуру продовження строку дії закордонних паспортів та вклеювання до них фотокарток дітей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності