4 липня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

4 липня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони
Фото: pexels

Яке церковне свято 4 липня, чиї іменини святкувати, прикмети та заборони — про все пише LVIV.MEDIA

Церковне свято 4 липня

4 липня християни вшановують день пам’яті мученика Іуліана.

Він народився у дуже різноманітній сім’ї батько був язичником, а мати - християнкою. Однак, на Іуліана чекало горе, адже його тато рано покину цей світ. Матір після трагедії переїхала до іншого міста, де виховувала Іуліана в християнських традиціях. Коли він став повнолітнім Іуліана схопили противники Божої віри і доправили до правителя.

Слуги імператора всяко намагались примусити його зректись христової віри, але у них нічого не вийшло. Цілий рік водили Іуліана по місту, завдаючи старшних мук, а потім кинули до в'язниці. Протягом усього часу матір чоловіка молилась за нього. Імператор схопив також і її. Жінку намагалися вмовити відмовитися від віри, але вона не захотіла. За це їй відрубали ступні. Іуліана ж зв'язали, посадили у мішок, всипали туди піску і кинули змій. Мішок зав'язали і кинули в море.

4 липня День Ангела святкують: Анастасія, Антон, Василина, Георгій, Іван, Максим, Микита, Микола, Павло, Ульян, Ульяна, Федір, Юліан , Юлій.

Цей день в історії

День судового експерта українці відзначають 4 липня. Це свято всіх тих, хто бореться за справедливість та захист. Полію започаткував президент України Віктора Ющенко 10 червня 2009 року. Ініціатором була Координаційна рада з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції. Заснування окремого дня — це своєрідна данина поваги зі сторони влади нашої держави до судових експертів за їх відповідальну, емоційну та дуже важку працю.

4 липня святкують День національної поліції України. Основними, але далеко не єдиними функціями національної поліції, є забезпечення порядку в громадських місцях, контролювання дорожнього руху, розкриття злочинів, патрулювання вулиць, захист кожного громадянина держави. Однак дуже часто ця небезпечна робота залишається непоміченою.

День смаження яєчні на тротуарі. Доволі специфічне та цікаве свято відзначають 4 липня. Саме в цю пору припадає велика спека. Все наче розплавляється та пашить високою температурою.

4 липня відзначають День музики в стилі кантрі. Музика кантрі — це прості гармонійні мотиви, що супроводжуються музикальними інструментами (банджо, гітара, гармоніка, скрипка). Святкувати почали ще 1950 року, коли Асоціація ді-джеїв музики кантрі вирішила створити окремий день для вшанування Джеймса Чарльза Роджерса — автора та співака. Багатьом він відомий як Джиммі Роджерс — "батько кантрі-музики".

****

1630 — Тарас Трясило під Переяславом розгромлює поляків на чолі з Конецпольським.

1776 — ухвалюють Декларацію незалежності США.

1631 — у Парижі відкривають перше у світі агентство зайнятості.

1865 — вийшло перше видання книжки Льюїса Керрола "Аліса у Дивокраї".

1917 — виступ полуботківців у Києві з метою проголошення незалежності України.

1941 — убивство польських професорів німцями у Львові.

Народні прикмети

  • Якщо каміння стає вологим - чекайте дощі.
  • Погода буде сонячною, коли листя папороті закручується донизу.
  • Якщо не просихає нічна роса, тоді чекайте опади.
  • Зранку латаття не піднімається над водою — після обіду піде дощ;
  • Якщо протяжно гримить грім — негода буде затяжною.

Що не можна робити в цей день

  • Цього дня не варто рубати липові дерева і не можна обривайте цвіт липи.
  • У цей день не можна обдурювати рідних людей.
  • Не варто навантажувати себе хатніми справами.

Нагадаємо, у липні закінчується Петрів піст, який розпочався 12 червня. У середині літа віряни святкують Різдво Івана Предтечі, день Петра і Павла у народі “Петра”. Будуть й інші, не менш важливі дати, як скажімо вшанування святого князя Володимира Великого та княгині Ольги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності