29 червня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

29 червня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони
Фото: pexels

Яке церковне свято 29 червня, чиї іменини святкувати, прикмети та заборони — про все пише LVIV.MEDIA

Церковне свято 29 червня

29 червня християни вшановують день пам’яті святителя Тихона.

Чоловік народився на Кіпрі у п’ятому столітті. Він походив з сім’ї віруючих людей, які виховували Тихона у християнських звичаях. Святий від юних років полюбляв читати Святе Письмо. З ранніх років він мріяв вступити до церковного кліра, де став читцем і тлумачем Божих книг.

Через певний час Тихон отримав посаду диякона, а згодом і єпископа. У цій ролі він поклав усі свої сили на боротьбу з ідолопоклонством. Тихон приймав кожного стражденного, допомагав убогим і бідним. Терпів від язичників багато мук, але намагався стійко їх витримувати.

29 червня День Ангела святкують: Михайло, Тихон.

Цей день в історії

Міжнародний день тропіків відзначають 29 червня. Подію зініціювали в ООН 14 червня 2006 року. Таку дату для святкування вибрали на честь дебютної "Доповіді про стан тропіків". Тропіки розкинулись на 40% планети, де вони є домом для 80% живих істот — тварин і рослин. Мета цього свята є звернення уваги людей на проблеми, які пов'язані з тропіками, тяжким проживанням там тощо.

29 червня світ та Україні відзначають Міжнародний день промислового дизайну. День вибрала Міжнародна організація дизайну, яка хотіла захистити промислового дизайну та поширенні знань у цій цікавій сфері. Промисловий дизайн пов'язується із проєктуванням. Все, чим ми користуємося в сучасному побуті, було розроблено дизайнерами минулого.

29 червня - Міжнародний день бруду. Цікаве свято літніх розваг, радості і дитинства. Воно заохочує дітей та дорослих отримувати задоволення від ігор у землі. Головна мета унікальної події полягає у тому, щоб відновити зв'язок людини і природи, сприяти творчості, почуттю свободи і пригод, які приходять завдяки цьому простому акту.

Всесвітній день проти відмови від домашніх тварин відзначають 29 червня. Домашні улюблнеці, які звикли жити поряд із господарями, не можуть вижити на вулиці. Проте з вини хазяїв велика кількість собак і котів щодня стають безхатченками. Свято було започатковане за ініціативи французьких організацій, які спеціалізуються на захисті тварин: "Solidarité Refuges" і "Animaux Online".

****

1174 — Полтаву вперше згадали в Іпатіївському літописі під назвою Лтава (сама назва з'явилася 1430 року).

1236 — хрестоносці захоплюють Кордову.

1575 — під час битви при Наґасіно аркебузири Оди Нобунаґи отримують перемогу над кіннотою роду Такеда, розпочинається масовий перехід самурайських армій на вогнепальну зброю.

1579 — іспанські війська вчиняють масову різанину мирного населення голландського міста Маастрихт.

1613 — у Лондоні під час вистави за п'єсою Вільяма Шекспіра "Генріх VIII" спалахує і вщент згорає театр "Глобус".

1644 — у битві при Кропреді-Бридж армія англійських роялістів на чолі з Карлом I розгромлює парламентські війська.

1949 — у ПАР починає діяти політика апартеїду, набуває чинності закон, що забороняє расово змішані шлюби.

Народні прикмети

  • Добре видно Чумацький шлях - то чекайте на гарну погоду.
  • Якщо зранку папороть скручує листя - наступного дня буде жарка та ясна погода. Якщо дощ падає маленькими краплями — дощі затягнуться.
  • Ворони сідають і повертаються дзьобами в один бік, тоді чекайте на сильні зливи.
  • Якщо на вікнах є роса — падатиме дощ.

Що не можна робити в цей день

  • У цей день не можна працювати з тістом.
  • Не рекомендують тримати образу на когось. Варто відпустити і прийняти ситуацію.
  • Цього дня не потрібно лінуватися.

Нагадаємо, у липні закінчується Петрів піст, який розпочався 12 червня. У середині літа віряни святкують Різдво Івана Предтечі, день Петра і Павла у народі “Петра”. Будуть й інші, не менш важливі дати, як скажімо вшанування святого князя Володимира Великого та княгині Ольги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності