• Головна
  • Релігія
  • Структури РПЦ були одними з інструментів повномасштабного вторгнення – Епіфаній

Структури РПЦ були одними з інструментів повномасштабного вторгнення – Епіфаній

Структури РПЦ були одними з інструментів повномасштабного вторгнення – Епіфаній

Виправити цю ситуацію здатна лише законодавча заборона для будь-яких релігійних організацій в Україні мати підлеглість російським релігійним центрам

Структури РПЦ були включені в підготовку до російської агресії та її здійсненні проти України.

Про це заявив митрополит ПЦУ Епіфаній, пише «Українська правда».

«Прикро бачити, що «русскій мір» одним з інструментів своєї агресії зробив церковні інституції. Московський патріархат на чолі з Кірілом Гундяєвим перебуває у рабській покірності кремлівській тиранії та служить її інструментом. Структури РПЦ – і це бачимо не лише ми, але визнають і незалежні міжнародні експерти – були системно включені в підготовку до агресії проти України та в її здійснення», – сказав Епіфаній.

На думку митрополита, невід'ємною частиною українського спротиву є повний розрив всіх зв'язків підлеглості з Московською патріархією.

«Бо на словах релігійне об'єднання, яке називає себе УПЦ, нібито дистанціюється від свого патріарха і Російської Церкви, а на ділі – залишається в підлеглості їм», – зазначив священнослужитель.

Також очільник ПЦУ вважає, що виправити цю ситуацію здатна лише законодавча заборона для будь-яких релігійних організацій в Україні мати підлеглість російським релігійним центрам. Все тому, що Кремль перетворив їх на свої центри впливу, з яких православні, мусульманські, протестантські та інші релігійні лідери РФ сприяють агресору і виправдовують його злочини.

«Україна має право захищати себе від російської гібридної агресії в духовній сфері так само, як захищає себе на полі бою», – наголосив Епіфаній.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях України Росія вдається до релігійних чисток і переслідувань неугодних релігійних організацій, просуваючи РПЦ.

Релігія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності