• Головна
  • Релігія
  • Служба у Лаврі на Великдень: Епіфаній розповів, чи проводитиме службу у головному соборі країни

Служба у Лаврі на Великдень: Епіфаній розповів, чи проводитиме службу у головному соборі країни

Служба у Лаврі на Великдень: Епіфаній розповів, чи проводитиме службу у головному соборі країни

На думку Епіфанія, українізація Лаври – неминучий процес

Митрополит Православної церкви України Епіфаній проведе службу на Великдень в Успенському соборі в Києво-Печерській лаврі.

Про це митрополит заявив у коментарі «Суспільному».

Зокрема, священнослужитель зазначив, що про час служби повідомлять додатково, оскільки на Великдень у столиці не скасовуватимуть комендантську годину.

«Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але, скоріше за все, після комендантської години вранці», — сказав Епіфаній.

Також він прокоментував ситуацію з УПЦ МП, які не бажають покидати Лавру, попри розірвані договори 29 березня.

«Ми не за те, аби виселяли монахів з Києво-Печерської лаври. Ми за те, щоб дух «руського мира» тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб в ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну», — наголосив очільник ПЦУ.

Так, на думку Епіфанія, українізація Лаври – неминучий процес. Зокрема у Верхній лаврі вже постійно звершується богослужіння ПЦУ, а з часом будуть «мирно та спокійно» молитися і в Нижній лаврі.

Нагадаємо, у Вербну неділю на території Києво-Печерської Лаври одночасно тривали дві служби. Так, у Трапезному храмі молилися віряни ПЦУ. Тоді як служба УПЦ МП відбувалася у Хрестовоздвиженському храмі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності