Ченці виїзджають із Лаври: виносять вази, столи та чайники

Ченці виїзджають із Лаври: виносять вази, столи та чайники

Зараз у монастирі працює комісія, яка перевіряє стан збереження пам’яток

Представники УПЦ МП починають виселення із Києво-Печерської Лаври, оскільки десятирічний договір на користування монастирем завершується 29 березня.

Про це пише «Апостроф».

«Зараз у монастирі працює комісія, яка перевіряє стан збереження пам’яток. А представники УПЦ МП вивозять своє майне із приміщення, зокрема бойлери, столи, стільці, чайники, вази та праски», - йдеться у публікації.

«Процес виїзду відбувається. Це може засвідчити будь-який перехожий в Лаврі. Зараз працює міжвідомча комісія, яка має зафіксувати стан збереження нерухомого і рухомого майна, музейних експонатів, які знаходилися в користуванні УПЦ МП. Як тільки комісія завершить свою роботу, можна буде чітко сказати, що було не так», — сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, предстоятель Православної Церкви України заявив, що монастир у Києво-Печерській лаврі не закриють, а ті релігійні діячі та монахи, які відречуться від московської релігійної влади, можуть продовжити служіння в обителі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності