Пісочний пиріг з грибами та сиром: домашній рецепт

Пиріг

Випічка за рецептом Світлани Юрченко. Чудово пасує до перших страв та смакує як самостійна закуска

Осінь — пора грибів. І перш ніж поспішати сушити, заморожувати чи консервувати ці дари лісу, пропонуємо насолодитися їх свіжим ароматом. Пиріг з грибами — це ідеальне частування для тих, хто любить ситну домашню випічку. Простий, смачний і доступний рецепт, а от випічку оцінять всі ваші гості. Для цього пирога ви можете використовувати будь-які лісові гриби. А по закінченні сезону, завжди смаколик можна зготувати додаючи печериці. Готуємо за рецептом Світлани Юрченко. Як каже господиня, “якщо є на столі пара різних закусочних пирогів, то 200 відсотків, що гості не підуть від вас голодними”.

Інгредієнти:

Отож для тіста нам потрібно:

  • 400 гр.борошно ( 2,5 склянки);
  • 250 гр. маргарину чи масла;
  • 10 гр. розпушувача;
  • 6 ст.л. сметани;
  • щіпка солі.

Начинка:

  • 4 шт.х 75гр. сиру плавленого;
  • 300 гр. цибулі;
  • 450 гр. грибів;
  • 4 яйця;
  • 100 гр.сиру твердого;
  • сіль,перець за смаком;
  • олія для смаження.

Декор:

2 ст. л. кунжуту або насіння гарбуза чи мигдальні пластівці.

Приготування:

Для початку займемося пісочним тістом. У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач і сіль , перемішуємо і натираємо на великій тертці маргарин чи масло. Перетираємо руками все в рівномірну крихту, додаємо сметану і замішуємо тісто. Збираємо тісто в грудку, загортаємо у харчову плівку та відправляємо на хвилин 30-40 у холодильник. Поки тісто у холодильнику — займемося начинкою.

Цибулю нарізаємо дрібно кубиками та обсмажуємо до легкого карамельного кольору на олії. За хвилину до готовності додаємо дрібку цукру. Готову цибулю викладаємо на серветку для видалення надлишків олії.

Гриби ріжемо на дрібні шматочки і обсмажуємо на олії під кришкою до випаровування рідини . Викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир .

Плавлені сирки натираємо на великій тертці. Сир твердий натираємо на мілкій терці та викладаємо все в глибоку миску. Додаємо гриби та цибулю. Вибиваємо три яйця. Четверте яйце поділяємо на білок та жовток. Білок додаємо в миску з сиром та яйцями, а ось жовток нам знадобиться для змащування пирога. Солимо, перчимо за смаком та все гарно перемішуємо .

Тісто розділяємо на дві частини, при тому одна частина має бути більшою, приблизно 2/3 від усієї маси, друга частина менша — відповідно 1/3.

Беремо більшу частину, розкачуємо в пласт, який за діаметром має бути більшим, ніж форма для випікання. Тісто перекладаєємо у форму, формуємо бортики. Викладаємо начинку. Іншою частиною — накриваємо пиріг, защипуємо краї. По всіх краях пройдемося виделкою. Поверхню змащуємо жовтком, посипаємо декором. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-40 хв до рум'яного кольору пирога. Готовій випічці даємо трохи охолонути і потім пиріг можна діставати з форми.

Хай вдається і смачного!

А допоки маємо “золоту осінь” приготуйте також “Мармуровий гарбузовий пиріг” чи спечіть “Булочки-гарбузики”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності