Рецепти пісних страв: готуємо хек у томатному соусі

Хек в томаті

Ця риба стане чудовим варіантом основної страви у пісному меню

Для християн наразі триває Різдвяний піст. Він продовжуватиметься 40 днів, до самого Святвечора. Оскільки під час посту є певні обмеження у харчуванні, LVIV.MEDIA підготувало рецепт хеку в томатному соусі. Ця риба стане чудовим варіантом основної страви у пісному меню.

Інгредієнти: 1 кілограм хека, 300 грамів моркви, 300 грамів цибулі, 400 грамів помідорів, 4 столові ложки борошна, соняшникова олія, сіль, перець та лавровий лист.

Рибу слід очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити й порізати невеликими шматками. Потім рибу треба посолити й залишити на 10 хв. Цибулю й моркву ж потрібно почистити й порізати тоненькою соломкою.

Після цього шматки риби варто запанірувати в борошні й обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу слід викласти на тарілку. У цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, треба обсмажити ще моркву і цибулю.

Потім до моркви з цибулею необхідно додати дрібно нарізані томати разом із соком, тушкувати ще 5 хв. Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати й відставити з вогню.

Тепер у невелику каструлю необхідно почергово викласти шарами рибу із соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Зверху можна додати лавровий листок.

Наприкінці вміст каструлі варто залити водою, накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підготувало рецепт голубців з картоплею та грибами, який стане чудовим доповненням пісного раціону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності