• Головна
  • Рецепти
  • Рецепти пісних страв: готуємо голубці з картоплею та грибами

Рецепти пісних страв: готуємо голубці з картоплею та грибами

Рецепти пісних страв: готуємо голубці з картоплею та грибами
Фото: Unsplash

28 листопада розпочався Різдвяний піст

28 листопада за Юліанським календарем починається Різдвяний піст. Він триватиме 40 днів, до самого Святвечора, тобто до 6 січня. Оскільки під час посту є певні обмеження в харчуванні, LVIV.MEDIA підготувало рецепт голубців з картоплею та грибами, який стане чудовим доповненням пісного раціону.

Інгредієнти: 1 середня капустина, 1 кг картоплі, 2 цибулини, 600 грамів печериць, 1 велика морквина, 1,5 літра овочевого бульйону, 10 грамів сушених білих грибів, 1 лавровий лист, сіль та чорний мелений перець до смаку, олія, пів пучка кропу.

Для початку цибулю та печериці потрібно почистити і нарізати невеликими шматочками. Водночас почищену морквину та картоплю слід окремо натерти на тертці з великими дірочками.

Після цього у великій сковорідці з товстим дном на середньому вогні треба розігріти 3-4 столові ложки олії. Туди слід додати цибулю й тушкувати, помішуючи, до м’якості. До цибулі варто додати печериці, дещо збільшити вогонь і посолити, тушкувати доки печериці зменшаться у розмірі. Тепер до овочів необхідно додати моркву й тушкувати усе разом, час від часу помішуючи, доки морква зм’якне.

Разом з тим натерту картоплю треба перекласти у глибоку миску й додати до неї тушковані овочі з грибами. Начинку до пісних голубців слід посолити до смаку й приправити чорним меленим перцем.

Між тим у капусти треба вирізати качан й занурити її у киплячу воду на кілька хвилин. Потім капустину потрібно обережно дістати та зняти зм'якле верхнє листя. Після цього її знову слід повернути у киплячу воду й знову зняти верхнє листя. І так розібрати капусту на листки.

Тепер можна переходити до збирання голубців. Для цього на кожен капустяний лист варто покласти трохи картопляного фаршу й акуратно загорнути. Те ж треба зробити з іншими листками та фаршем.

Готові голубці слід підрум’янити з усіх боків у великій каструлі з товстим дном, в якій потім будуть тушкуватися голубці. Коли усі голубці будуть підрум’янені, їх треба скласти у ту ж каструлю. Поміж них слід покласти сушені гриби та лавровий лист і залити овочевим бульйоном.

Голубці необхідно посолити до смаку й довести усе до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити доки капуста повністю звариться. На це піде приблизно 40-50 хвилин. Після цього голубці можна подавати.

Нагадаємо, під час посту можна вживати страви із сезонних овочів, фруктів, а також з круп, бобових, грибів. Обмеження стосується жирів. Під забороною продукти тваринного походження. Соняшникову олію у стравах та приготуванні потрібно обмежити до мінімуму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності