Гаряча кухня: як приготувати куряче карі

Фото: Unsplash

Гострі спеції поєднуються у цій страві з ніжними шматочками курятини

8 листопада — це День приготувати що-небудь сміливе і гостре. До такого цікавого свята LVIV.MEDIA підготувало рецепт курячого карі. Гострі спеції поєднуються у цій страві з ніжними шматочками курятини. Це чудова страва для тих, хто не боїться скуштувати щось дуже гостре та ароматне.

Інгредієнти: 1 цибуля, 2 зубчики часнику, 15 грамів свіжого кореня імбиру, 1-2 червоний перець чілі, 1 столова ложка олії, пів чайної ложки куркуми, 1 чайна ложка кмину, 1 чайна ложка меленого коріандру, 2 чайні ложки порошку чилі, 1 кілограм курячої грудки, 400 грамів томатного соусу, пучок коріандру.

Для початку слід підготувати інгредієнти. Курячі грудки потрібно помити, обсушити і нарізати шматочками. Цибулю, часник та імбир треба очистити, цибулю нарізати четвертинками. Також необхідно помити коріандр і подрібнити його.

Після цього у чашу кухонного комбайна слід покласти 1 четвертинку цибулини, 2 зубчики часнику, почищений імбир і пів червоного перцю чилі. Усе разом треба збити, поки не вийде паста.

Тепер слід нагріти 1 столову ложку олії у великій каструлі й додати туди приготовлену пасту. Суміш необхідно готувати протягом 5 хвилин, поки вона не стане м’якою. Якщо почне прилипати до каструлі, можна додати трохи води.

Коли 5 хвилин мине, у каструлю можна написати пів чайної ложки куркуми, 1 чайну ложку меленого кмину, 1 чайну ложку меленого коріандру та 1-2 чайні ложки гострого перцю чилі й добре перемішати. Разом спеції слід прогріти 2 хвилини, а потім додати шматочки курятини й перемішати.

Страву необхідно готувати, доки курятина не почне бліднути. До каструлі можна влити трохи води, якщо м’ясо прилипатиме до дна.

Коли курка почне бліднути, можна вливати томатний соус, посипати великою дрібкою солі, накрити кришкою і готувати на повільному вогні 30 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким. Наприкінці до страви треба додати свіжий коріандр.

Нагадаємо, айва — це найкорисніший осінній фрукт, який багатий на залізо, кальцій та вітаміни різних груп. Попри те, що сиру айву їдять рідко, бо вона має терпкий та кислуватий смак, різноманітні страви з неї, а особливо десерти, виходять дуже цікавими та смачними.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності