Смак Італії вдома: рецепт ризото з грибами та сиром

Фото: Pexels

Одним із найкращих поєднань є ризото з грибами та сиром

Ризото — це класична італійська страва. Зазвичай її готують на сковороді, доводячи рис до стану напівготовності, з додаванням овочів, м’яса чи морепродуктів. Однак одним із найкращих поєднань є ризото з грибами та сиром. Саме цей простий, але дуже смачний рецепт, сьогодні підготувало LVIV.MEDIA.

Інгредієнти: 300 грамів рису, вода чи бульйон, 300 грамів грибів, 100 грамів масла, 100 мілілітрів білого сухого вина, 80 грамів пармезану, 1 столова ложка олії, сіль та перець до смаку, 1-2 зубчики часнику.

Для початку часник потрібно подрібнити та обсмажити та розігрітій сковорідці з маслом. Потім туди ж необхідно додати нарізані гриби та смажити все разом хвилин 5-7.

Коли гриби обсмажаться, до них можна додавати рис і поступово доливати воду чи бульйон, а також вино. Готувати гриби з рисом варто постійно помішуючи до моменту, коли страва вбере більшу частину рідини. Наприкінці рис повинен залишатися м'яким зовні, але твердим всередині. На цьому етапі можна посолити та поперчити страву, а також, за бажанням, додати інші улюблені спеції.

Коли ризото буде готове, його слід зняти з вогню та залишити постояти кілька хвилин. Водночас необхідно нарізати масло шматочками, додати до страви та гарно перемішати. Тепер ризото можна посипати тертим сиром та подавати до столу.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підготувало три рецепти з гарбуза, які допоможуть насолодитися неповторним смаком оригінальних страв з гарбуза.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності