• Головна
  • Політика
  • Нардепу Дубінському оголосили нову підозру у сприянні незаконному перетину кордону

Нардепу Дубінському оголосили нову підозру у сприянні незаконному перетину кордону

Олександр Дубінський

Нардепа підозрюють в повторній організації незаконного перетину кордону

Генеральний прокурор підписав повідомлення про нову підозру чинному народному депутатові України. Йдеться про Олександра Дубінського. За даними слідства, підозрюваний двічі організував незаконний виїзд за кордон для брата своєї цивільної дружини: у серпні 2022 та липні 2023 року. Про це 4 вересня повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

“В ході розслідування правоохоронці встановили, що підозрювані вже організовували незаконний перетин кордону цього ж чоловіка у 2022 році. Хоча на той час вже достеменно знали, що під час виїзду він не здійснював жодних перевезень гуманітарної допомоги”, — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що родич Дубінського два роки тому виїхав з України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пунктів пропуску. Як підставу для виїзду він надав документи, внесені в систему “Шлях”. Дозвіл отримав на звернення Вишгородської районної військової адміністрації.

Нагадаємо, народний депутат раніше вже отримував підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон. Зокрема, у 2023 році він разом з іншими особами за тих самих умов організував незаконний виїзд цього ж родича за кордон. Тоді він виїхав, як волонтер.

Підозру отримав і колишній помічник народного депутата. Відомо, що він працює головою громадської організації “Медіаоборона”. За даними аналітичної системи Youcontrol, цю ГО очолює Дмитро Оберемчук.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Олександру Дубінському оголосили про підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон. Його також підозрюють у державній зраді та участі у злочинній організації, яку сформувало російське ГРУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності