• Головна
  • Політика
  • Прем’єр Польщі та глава Єврокомісії у квітні відвідають Україну: з якою метою

Прем’єр Польщі та глава Єврокомісії у квітні відвідають Україну: з якою метою

Прем’єр Польщі та глава Єврокомісії у квітні відвідають Україну: з якою метою

Раніше Єврокомісія та Польща у лютому оголосили про запуск ініціативи щодо вивезення українських дітей до Росії

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у квітні планують відвідають Україну. Планується, що вони разом з президентом Володимиром Зеленським візьмуть участь у міжнародному заході.

Про це пише польське агентство PAP.

Деталі цього заходу поки що не розголошують з міркувань безпеки. Проте однією з головних тем перемовин буде питання незаконної депортації українських дітей до Росії, зазначило джерело видання з Європейського Союзу.

Зазначається, що Єврокомісія та Польща у лютому оголосили про запуск ініціативи щодо вивезення українських дітей до Росії. Мета цього проєкту — притягнути до відповідальності винних у депортації українських дітей.

Так, 5 квітня 49 країн світу у спільній заяві засудили Росію за організацію засідання Радбезу стосовно нібито «правових підстав викрадення українських дітей з тимчасово захоплених територій». Водночас Велика Британія заблокувала трансляцію виступу російської уповноваженої з прав дітей Львової-Бєлової на ресурсах ООН, закликавши її відповідати за свої дії в Гаазі.

Нагадаємо, МКС видав ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності