• Головна
  • Політика
  • Пришвидшити рух України в ЄС і зберегти зв'язки з росією: Угорщина просуває «ідею взаємозв’язку»

Пришвидшити рух України в ЄС і зберегти зв'язки з росією: Угорщина просуває «ідею взаємозв’язку»

Пришвидшити рух України в ЄС і зберегти зв'язки з росією: Угорщина просуває «ідею взаємозв’язку»

Також Угорщина підтримує вступ Сербії до ЄС

Угорщина виступає за прискорення інтеграції України до Європейського Союзу. Водночас угорці прагнуть зберегти тісні зв’язки з рф.

Про це головний радник прем’єр-міністра Угорщини Балаш Орбан заявив в інтерв’ю Bloomberg.

«Угорська позиція базується на ідеї взаємозв'язку. Тому ми не повинні відокремлювати себе одне від одного», – каже Орбан.

Радник угорського прем’єра, зазначив, що Будапешт вважає, що Європейська комісія має сприяти якнайшвидшому руху України до Євросоюзу. Також Угорщина підтримує вступ до блоку Сербії.

«Ми сподіваємося, що це [членство України в ЄС – ред.] станеться якомога швидше. А країни-члени повинні тиснути на Єврокомісію, щоб прискорити цей процес», – наголосив Балаш Орбан.

Нагадаємо, відомий своєю прихильністю до росії прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що потрібно подбати про те, аби Україна залишалась суверенною державою, щоб рф не могла становити загрози для Європи.

Водночас глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повідомив, що Будапешт планує «нормалізувати ситуацію» на Близькому Сході. Для цього Угорщина налагодить економічне співробітництво з підсанкційним Іраном.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності