• Головна
  • Політика
  • Джонсон може знову стати прем’єр-міністром Великої Британії: деталі

Джонсон може знову стати прем’єр-міністром Великої Британії: деталі

Джонсон може знову стати прем’єр-міністром Великої Британії: деталі

Зараз у перегонах офіційно бере участь лише один кандидат — Пенні Мордаунт

Повернення Бориса Джонсона на посаду прем’єр-міністра Великої Британії стає все більш реальним. Він заручився підтримкою понад 100 депутатів, що дозволяє йому вступити в змагання за лідерство у Консервативній партії.

Про це пише Sky News.

Сьогодні вранці, 22 жовтня, колишній прем'єр-міністр повернувся до Великої Британії разом із сім'єю після того, як перервав відпустку в Домініканській Республіці після відставки Ліз Трасс.

Союзники Джонсона заявили, що він «за повернення», але йому протистоятиме в перегонах за лідерство Ріші Сунак, який став головним рушієм відставки Джонсона влітку цього року.

За словами політичної оглядачки Ліз Бейтс, публічно про підтримку Джонсона заявили 50 депутатів і незабаром ця цифра значно збільшиться. Але в той же час, кількість депутатів, які підтримують колишнього міністра фінансів Сполученого Королівства Сунака, є вищою.

Зазначається, що зараз у перегонах офіційно бере участь лише один кандидат — Пенні Мордаунт. Влітку вона отримала 105 голосів в останньому турі, але не пройшла у фінал, да за місце очільника британського уряду боролись Ліз Трас та Ріші Сунак.

Додамо, останнє з низки опитувань показало, що британці вважають, що Ріші Сунак був би тим, хто, швидше за все, впорався би зі своєю роботою, якщо був би обраний прем’єр-міністром. Таку думку, згідно з опитуванням YouGov, мають 43% британців. Натомість 34% підтримують Бориса Джонсона. Тим часом 26% вважають, що лідер Палати громад Пенні Мордаунт впоралася б із завданням лідера Торі.

Нагадаємо, Мільярдер та власник фірм «SpaceX» та «Tesla» Ілон Маск знову відзначився у Twitter, цього разу — антиросійським меседжем. Він «потролив» експрезидента рф мєдвєдєва, який, у свою чергу, вирішив насміхатися з поки що прем’єр-міністерки Британії Ліз Трасс через її відставку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності