Борису Джонсону присвоїли звання Почесного доктора Львівського університету

Борису Джонсону присвоїли звання Почесного доктора Львівського університету

Вчена рада ЛНУ імені Івана Франка присвоїла експрем'єру Британії та великому другу України Борису Джонсону звання "Почесний доктор".

Про це повідомляє пресслужба університету.

До цього британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка.

Ректор університету Володимир Мельник акцентував увагу на вагомій ролі Бориса Джонсона у консолідації світової спільноти задля протидії російській агресії та допомозі Україні.

"Борис Джонсон — не один із перших, а власне перший зі світових лідерів зайняв жорстку однозначну позицію щодо того, що Україна — незалежна держава, а росія — агресор. Позиція Бориса Джонсона і його візит в Україну зрештою призвели до того, що відбувся процес такої масштабної консолідації щодо того, що Європа має виступити проти російського агресора як того, що нищить усі цивілізаційні норми України та світу", — сказав Володимир Мельник.

Борис Джонсон висловив щиру подяку за пропозицію стати Почесним доктором Львівського університету, засвідчив повагу до академічної спільноти ЛНУ ім. Івана Франка і наголосив, що отримати це звання є для нього великою честю.

"Я пишаюсь тим, що на посаді Прем’єр-міністра Об’єднаного Королівства мав змогу відіграти свою скромну роль у допомозі Україні у війні проти російського агресора, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб і надалі підтримувати Україну, навіть коли я вже полишив офіс", — наголосив Борис Джонсон.

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон стане президентом ініціативи Conservative Friends of Ukraine (“Консерватори-друзі України”). Ініціативу утворили після повномасштабного нападу рф на територію України.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності