• Головна
  • Політика
  • Західні ЗМІ повідомили, що Ілон Маск говорив із путіним перед публікацією своїх скандальних опитувань: мільярдер це заперечує

Західні ЗМІ повідомили, що Ілон Маск говорив із путіним перед публікацією своїх скандальних опитувань: мільярдер це заперечує

Західні ЗМІ повідомили, що Ілон Маск говорив із путіним перед публікацією своїх скандальних опитувань: мільярдер це заперечує

Маск заявив, що спілкувався з путіним лише один раз, і це було приблизно 18 місяців тому

Американський мільярдер Ілон Маск, який потрапив у скандал, запропонувавши підписникам у Twitter опитування, в якому висвітлив свою позицію щодо вирішення питання приналежності анексованого росією Криму, знову на перших шпальтах світових ЗМІ. Все тому, що з’явилася інформація, нібито Маск провів розмову з президентом рф владіміром путіним перед публікацією свого скандального «мирного плану». У ньому помітили ключові тези російської пропаганди.

Про це пише Vice.

Про ймовірну розмову путіна та Маска стало відомо із розсилки консалтингової компанії з політичних ризиків Eurasia Group, яку заснував американський політолог Ян Бреммер. У цьому листі Бреммер написав, що Ілон Маск сказав йому, нібито путін «готовий до переговорів», але тільки якщо Крим залишиться російським, Україна прийме форму постійного нейтралітету, а також визнає анексію тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що путін, ймовірно, сказав Маску, що ці цілі будуть досягнуті «незважаючи ні на що», зокрема й шляхом ядерного удару, особливо якщо Україна звільнятиме тимчасово окупований Крим. Водночас Маск сказав Бреммеру, що «все повинно бути зроблено, щоб уникнути такого результату».

Сам Ілон Маск згодом заперечив свою нібито нещодавню розмову з російським диктатором. Мільярдер заявив, що спілкувався з путіним лише один раз, і це було приблизно 18 місяців тому. «Темою був космос», — наголосив Маск.

 

Нагадаємо, у соцмережах люди почали відповідати Маску: хтось глузує з нього, а хтось жорстко ставить на місце. Тож LVIV.MEDIA зібрало підбірку найвлучніших реакцій на недолугі пропозиції Ілона Маска, з якою можна ознайомитись тут.

Додамо, що вже за кілька днів Маск зачепив своїми заявами ще й Тайвань: він рекомендував створити там спеціальну адміністративну зону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності