Померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ

Померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ

Із дня смерті королеви мають оголосити 12-денну жалобу, яка завершиться церемонією поховання у Віндзорському замку

Сьогодні, 8 вересня, померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ. Їй було 96 років, з яких 70 вона правила Сполученим Королівством.

Про це королівська родина повідомила у Twitter.

Зазначається, що у Шотландію вже приїхали принци Чарльз, Ендрю, Едвард і принцеса Анна. Також там перебуває онук королеви принц Вільям, тоді як герцогиня Кейт Міддлтон залишилась у Віндзорському замку з дітьми. Натомість на шляху до міста Абердин, де розташований замок, перебувають принц Гаррі та його дружина Меган Маркл. Подружжя, яке живе у США, зараз гостює у Сполученому Королівстві.

Останніми місяцями Єлизавета ІІ дедалі частіше передавала обов’язки своєму спадкоємцю принцу Чарльзу та іншим членам королівської сім’ї, оскільки їй було важко пересуватися. Так, вперше за 70 років свого правління 96-річна королева через похилий вік не поїхала в Лондон, щоб дати аудієнцію прем'єру та його наступниці. Зазвичай церемонія відбувається у Букінгемському палаці в столиці Британії, проте у вівторок, 6 вересня, зустріч відбулась у замку Балморал у Шотландії. Це колишня резиденція королеви Вікторії (1819−1901), де Єлизавета II традиційно проводила другу половину літа та початок вересня.

Із дня смерті королеви мають оголосити 12-денну жалобу, яка завершиться церемонією поховання у Віндзорському замку. Труна королеви буде виставлена на загальний огляд, люди зможуть до нього підійти і попрощатися.

Наступним монархом стане 73-річний Чарльз, принц Уельський, який є старшим сином Єлизавети ІІ. Спадкоємцем другої черги є принц Вільям, а спадкоємцем третьої черги — його син принц Джордж Кембриджський.

Довідково:Єлизавета ІІ офіційно зійшла на британський престол 2 червня 1953 року. З 2015 року королева Єлизавета стала першим монархом, який править найдовше в історії Великої Британії. 

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності