• Головна
  • Політика
  • Зброя та 5 мільярдів євро допомоги: Шмигаль розповів про підсумки зустрічі зі Штайнмаєром

Зброя та 5 мільярдів євро допомоги: Шмигаль розповів про підсумки зустрічі зі Штайнмаєром

Зброя та 5 мільярдів євро допомоги: Шмигаль розповів про підсумки зустрічі зі Штайнмаєром

Штайнмаєр і Шмигаль говорили про План відновлення України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту у Німеччину зустрівся з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром. Вони обговорили постачання зброї, фінансову підтримку, санкції проти росії та інші важливі економічні і політичні питання.

Про це Шмигаль повідомив у Telegram.

Очільник уряду зазначив, що для перемоги та вигнання окупантів із наших земель Україні потрібно ще більше важкого озброєння від союзників, зокрема й від Німеччини.

“Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони”, - наголосив Шмигаль.

Він також повідомив, що наступного тижня Україна отримає черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі 5 млрд євро. Це допоможе забезпечити стійкість економіки, підтримку армії та проходження опалювального сезону.

Крім того, Штайнмаєр і Шмигаль говорили про План відновлення України, зокрема негайний ремонт критичної інфраструктури, відбудову лікарень, шкіл і житла. Очікується, що Німеччина та ЄС будуть лідерами в цьому питанні.

Нагадаємо, Штайнмаєр жорстко розкритикував рпц, заявивши, щокерівництво церкви приєдналося до злочинів війни проти України.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності