Україна отримає "митний безвіз" вже цього року: що це означає

Україна отримає "митний безвіз" вже цього року: що це означає

Зараз реалізується проєкт електронної черги на кордоні

Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Таким чином, Україна стане 36-ою державою-учасницею "митного безвізу".

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Отримання "митного безвізу" дозволить Україні швидше переміщувати товари між країнами Європейського регіону, буде менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань та обмін даними в режимі реального часу із сусідніми митницями.

""Митний безвіз" — це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці. Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році", — наголосив Шмигаль.

Він зазначив, що зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, зокрема триває робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску.

"Центральна роль у трансформації митниці відводиться її діджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через Дію", — додав прем'єр.

Нагадаємо, що "митний безвіз" стане вже четвертим цього року після "енергетичного безвізу" в березні та "транспортного" й "економічного" безвізів улітку.

Додамо, Верховна Рада ухвалила в цілому закон, який запроваджує необхідні зміни для укладання “митного безвізу” з Євросоюзом.

Також у МВС пояснили, що змінилося для водіїв після підписання угоди про транспортний безвіз.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності