• Головна
  • Політика
  • Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків призовного віку

Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків призовного віку

Зеленський відповів на петицію про скасування заборони виїзду чоловіків призовного віку

Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку, яка набрала понад 27 тисяч голосів.

Президент нагадав, що згідно з Конституцією, кожен, хто на законних підставах перебуває на території України, може вільно залишати її територію, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Однак таке право може обмежуватись в умовах воєнного або надзвичайного стану.

"Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" визначено, що на період дії правового режиму воєнного стану конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені, у тому числі, статтею 33 Конституції України, можуть бути обмежені", - йдеться у відповіді.

Також Зеленський зазначив, що скасування обмежень планується здійснити після завершення воєнного стану в Україні.

Серед іншого, у петиції просили переглянути порядок призову під час мобілізації, запровадивши пріоритет призову добровольців та посилити відповідальність співробітників воєнкоматів та прикордонних пропускних пунктів за корупційні правопорушення.

"Я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання і виявлення можливих правопорушень, пов’язаних з корупцією, зокрема серед співробітників прикордонних пунктів пропуску і територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки", - зазанчив у відповіді Президент.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що чоловіки призовного віку не можуть виїжджати за кордон коли на Сході гине “від 50 до 100 людей в день”. За словами Верховного Головнокомандувача, з огляду на інтенсивність російського наступу на Сход питання виїзду чоловіків за кордон наразі залишається вкрай складним.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності