Виступ Зеленського: Європарламент аплодував стоячи

Виступ Зеленського: Європарламент аплодував стоячи

Сьогодні Володимир Зеленський виступив у Європарламенті з приводу заяви України на вступ до ЄС

Володимир Зеленський виступив у Європарламенті та заявив, що Україна обрала Європу, а тепер Європа повинна обрати Україну.

"Я радий, що ми об'єднали сьогодні всіх вас – країн ЄС, але я не знав, що такою ціною. І це трагедія для мене, трагедія для кожного українця, трагедія для кожної держави", - зазначив Президент.

Він заявив, що цей ранок для України був трагічним. Окупант завдав удару двома крилатими ракетами по Харкову, по місту, яке знаходиться біля кордонів Росії.

"Уявіть собі – зранку, 2 крилі ракети у площу Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи", - розповів Володимир Зеленський.

Також він зазначив, що попри те, що зараз заблоковані усі великі міста України, ми боремось за свою землю та свободу.

"Ніхто в нашу свободу і в державу не зайде. Повірте мені. Кожна площа сьогодення, як би вона не називалась, вона буде називатись площею Свободи. В кожному місті нашої держави. Ніхто не зламає нас, ми сильні, ми українці", - йдеться у промові.

У своєму зверненні Зеленський наголосив на тому, що Україна зараз бореться за виживання, і це – наша найголовніша мотивація.

"У нас є бажання, щоб наші діти жили. Мені здається, що це чесно. Вчора 16 дітей загинуло. і знов президент Путін скаже, що це якась операція, і ми б'ємо по військовій інфраструктурі. Де наші діти? На яких вони військових заводах вони працюють? На яких ракетах? Може вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив!" - заявив Президент України.

Володимир Зеленський звернувся до членів Європарламенту та заявив, що Україна довела свою силу. Зокрема Україна без ЄС буде самотньою, а Європейський Союз з Україною буде міцнішим.

"Я вважаю, що сьогодні ми всі показуємо, що ми такі є. З нами ЄС точно буде міцніший. Без вас Україна буде самотньою. Ми довели свою силу, що ми, як мінімум, такі самі як ви. Доведіть, що ви разом з нами. Доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви дійсно європейці, і тоді життя переможе смерть, а світ – темряву", - закінчив промову Володимир Зеленський.

Після завершення промови Президента України, члени Європарламенту аплодували стоячи.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Прийняти Україну за особливою процедурою запропонував Прем’єр Словаччини Едуард Геґер.

Вже сьогодні Європейський Союз офіційно розпочав процедуру розгляду заявки України на членство.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності